Izbornik
Naslovnica Županije
Dobroslavić u Lumbardi

Svjedočimo realizaciji luke Polačište, a uskoro će početi i izgradnja luke Perna

Dan općine Lumbarda
Foto: DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo bili su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Lumbarde. Dobroslavić je istaknuo važnost infrastrukturnih projekata na području županije.

– Svjedočimo realizaciji luke Polačište, a uskoro će početi i izgradnja luke Perna. To će dodatno povezati cijelu Korčulu. Svjedočimo pozitivnim utjecajima Pelješkog mosta s pristupnim cestama, a nakon završetka autoceste i brzih cesta imat ćemo jednu infrastrukturno gledano završenu cjelinu na radost svih nas – poručio je Dobroslavić na sjednici na kojoj su dodijeljena priznanja ovogodišnjim laureatima.

U AKTUALNOM upisnom roku Graditeljska škola Čakovec došla je do 600 učenika, što je sjajan rezultat, uz najavu dobrih jesenskih upisa Velik interes za tehnička i graditeljska zanimanja u Međimurju Tehnička škola Čakovec na 249 mjesta zaprimila je 1290 prijava O realiziranom projektu govorila je zamjenica provincijalne poglavarice iz Đakova, sestra Nikolina Nikolić, koja je podsjetila kako će se ove godine obilježiti 75 godina otkako su sestre u ovoj kući Samostan Milosrdnih sestara svetoga Križa Ovo nije naša kuća, nego kuća svih građana, a vrata su otvorena svima U DJEČJEM vrtiću bit će mjesta za oko 45 djece, a u zgradi će biti i učionice za glazbenu školu, galerija te uredi za djelatnosti iz područja kulture Ostanak mladih glavni prioritet županijske uprave Obnova zgrade u Rimskoj 19, u kojoj će biti dječji vrtić, koštat će 11,7 milijuna eura