Izbornik
Naslovnica Županije
Dogodine u Metkoviću

Svjetsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu

Ovo najveće svjetsko natjecanje bit će izlučno za nastup na Svjetskim igrama koje se 2025. održavaju u Kini
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Župan Nikola Dobroslavić sastao se s predsjednikom Hrvatskog kajakaškog saveza Markom Ćurkovićem te glavnim tajnikom saveza Brankom Lovrićem. Naime, sljedeće godine u Metkoviću će biti održano Svjetsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu za sve uzraste.

Ovo najveće svjetsko natjecanje bit će izlučno za nastup na Svjetskim igrama koje se 2025. održavaju u Kini, što dodatno pojačava interes natjecatelja pa se u Metkoviću na Svjetskom prvenstvu očekuje više od 1300 sudionika iz pedesetak zemalja. 

U DVIJE godine upisan je najveći broj djece, organizirane su 32 vrtićke skupine više, zaposleno 80 odgojiteljica na neodređeno vrijeme, a izdvajanja za vrtiće povećana su s 5,5 na 8,7 milijuna eura U zadnje dvije godine u Osijeku upisan najveći broj djece Novi vrtići donijet će više od 400 novih upisnih mjesta U holu Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina održan je svečani prijam studenata Umne i fizičke snage usmjerili u odgoj i obrazovanje Prijam studenata 1. godine ranog odgoja i obrazovanja Lanjski srednjovjekovni advent u Koprivnici privukao je mnoštvo posjetitelja Srednjovjekovni advent održat će od 9. do 26. prosinca Božićni sajam bez lampica, ali s bakljama, pećima i ludama