Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Istra "na putu napretka"

Tako nisku stopu nezaposlenosti nisu zabilježili od 1989. godine

posao
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Krajem travnja stopa nezaposlenosti bila je 4,3 posto, točnije u Istri je nezaposleno 3949 osoba

Istarski župan Valter Flego u izjavi za Hinu u četvrtak navečer izrazio je zadovoljstvo što je po podacima pulskog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje stopa nezaposlenosti u Istri krajem travnja bila 4,3 posto, to jest da je u Istri nezaposleno 3949 osoba.

Riječ je o tako niskoj stopi nezaposlenosti koja nije zabilježena od daleke 1989. godine, što župan Flego pripisuje mjerama koje su donesene na razini Istarske županije, a dokazuju, kako je rekao, da je Istra "na putu napretka". 

"Ovakva niska stopa nezaposlenosti pokazuje da mjere koje je Istarska županija donijela u mojem mandatu zajedno s gradovima i općinama daju rezultate. Ove brojke potvrđuju da je Istra definitivno na putu napretka", izjavio je istarski župan Valter Flego i dodao kako županija "ima u planu još puno projekata koje će realizirati s velikim entuzijazmom i velikom snagom".

 "Ovi posljednji podatci pokazuju da je nezaposlenost u Istri bitno manja od prosjeka EU-a. To pokazuje da Istra definitvno ima snagu postati jedna od najrazvijeniji regija Europe", zaključio je Flego. 

 U istom mjesecu prošle godine nezaposlenost u Istri bila je 6,1 posto.