Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Školski medni dan u županiji

Teglicu meda u nacionalnoj staklenci kući ponijelo 900 učenika

Školski medni dan
Foto: Kristijan Toplak
Za Školski medni dan prijavljene su 843 osnovne škole i 36.307 đaka, a med je isporučilo 190 pčelara koje su škole odabrale

Ukupno 552 učenika prvih razreda na području Virovitičko-podravske županije, kojima je Županija osnivač, dobilo je u petak paketiće s Medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci, volumena 370 mililitara, edukativnom slikovnicom i letkom. Sa školama kojima je osnivač Grad Virovitica i Katoličkom OŠ, podijeljeno je više od 900 staklenki meda u županiji. Obilježen je tako Školski medni dan, u povodu blagdana sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

Briga o ekologiji Briga o ekologiji Čak pet nagrada za najljepše školske vrtove

– Ciljevi programa Školskog mednog dana promocije su hrvatskih pčelinjaka, povećanje unosa meda u prehrani djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda, kao i educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost. Na tome se posebno zahvaljujemo nadležnom ministarstvu i ministru Tomislavu Tolušiću koji su pokrenuli ovu akciju – kazala je Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Virovitičko-podravske županije, koja je podijelila 12 teglica meda prvašićima OŠ Ivan Goran Kovačić u Gornjem Bazju.

Školski medni dan mjera je koju provode Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Prijavljene su 843 osnovne škole i 36.307 đaka, a med je isporučilo 190 pčelara koje su škole odabrale. 

Škole dobie laptope i interaktivne ploče Župan Igor Andrović podijelio informatičku opremu u četiri srednje škole Stiglo 30 prijenosnih računala i četiri interaktivne ploče Med hrvatskih pčelara stigao u osnovne škole školski medni dan Med hrvatskih pčelinjaka stigao u osnovne škole