Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Županija u energetsku obnovu škola, uz sredstva eu, ulaže 160 milijuna kuna

Temeljita obnova očekuje i Područnu školu Dapci

1/6
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Projekt obnove Područne škole u Dapcima vrijedan je 1,6 milijuna kuna, a raspisan je natječaj za izvođača radova

Obnova Područne škole Kapelica kraj Garešnice ovih je dana privedena kraju dok Područnu školu Dapci Osnovne škole Čazma tek očekuje početak energetske transformacije.

Župan Damir Bajs obišao radove u općini Veliko Trojstvo Od iduće će školske godine školarci i vrtićarci biti pod istim krovom

Naime, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je završnoj konferenciji europskog projekta energetske obnove Područne škole Kapelica vrijednog 1,1 milijun kuna. Projekt je obuhvaćao obnovu vanjske ovojnice, toplinsku zaštitu stropa, zamjenu vanjske stolarije toplinsku zaštitu poda i druge potrebne radove. Time je Područna škola u Kapelici obnovljena od temelja do krova što znači novi standard za dvadesetak učenika i njihove učitelje i nastavnike. Inače, obnova škole u Kapelici dio je investicijskog ciklusa Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvu, a samo u energetsku obnovu, uspješno koristeći europska sredstva, Županija ulaže 160 milijuna kuna.

U ovaj ciklus pripada i projekt obnove Područne škole u Dapcima vrijedan 1,6 milijuna kuna za koji je raspisan natječaj za izvođača radova. Bjelovarsko-bilogorska županija će, nakon što radovi budu završeni, školu opremiti i novim namještajem kao što je to učinila i kad je riječ o drugim područnim školama u kojima je provedena energetska obnova.

Područna škola Dapci jedna je od četiri školske zgrade na području grada Čazme obuhvaćene europskim projektom energetske obnove. U tijeku su radovi na obnovi matične škole i škole u Gornjem Dragancu, a energetska obnova očekuje i školu u Gornjem Mikloušu. Ukupna ulaganja u školstvo na području grada Čazme dosegnut će 20 milijuna kuna. Temeljita obnova županijskih škola omogućit će da 90 posto učenika ide u nove, modernizirane škole.

Dva nova vozila za hitnu medicinsku pomoć Bajs: Imamo najmoderniji vozni park, prosjek starosti vozila je 1,5 godina

Župan Bajs tijekom konferencije istaknuo je da je ulaganje u školstvo jedan je od prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije koja upravo u tom segmentu ima investicije vrijedne više od 250 milijuna kuna, uspješno koristeći europska sredstva.

Ulaganja su to koja su Županiju dovela na drugo mjesto ljestvice hrvatskih županija po izdvajanjima za školstvo, a na drugom mjestu Bjelovarsko-bilogorska županija nalazi se i kad je riječ o povlačenju sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.