Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Župan Damir Bajs obišao radove u općini Veliko Trojstvo

Od iduće će školske godine školarci i vrtićarci biti pod istim krovom

1/13
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Škola će dobiti nove učionice, kabinete, polivalentnu dvoranu, spremište, prostor za domara, sanitarne čvorove, a novi vrtić i jaslice moći će primiti 52 djece

Obnovljena škola, dvorana i novi vrtić pod istim krovom u općini Veliko Trojstvo, to je prije samo nekoliko mjeseci zvučalo nedostižno, a sada se radovi privode kraju.

Dva nova vozila za hitnu medicinsku pomoć Bajs: Imamo najmoderniji vozni park, prosjek starosti vozila je 1,5 godina

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija u partnerskom odnosu provodi niz projekata sa svojim općinama i gradovima, a jedan od njih je i projekt dogradnje Osnovne škole u Velikom Trojstvu te gradnje dječjeg vrtića vrijedan 14 milijuna kuna. Općina Veliko Trojstvo putem europskih sredstava  osigurala je 7,2 milijuna kuna za projekt gradnje vrtića, Županija iz vlastitih sredstava financira dogradnju OŠ Veliko Trojstvo s pet milijuna kuna, dok je Općina Veliko Trojstvo za projekt  osigurala dva milijuna kuna.

Radovi kojima se dijelom obnavlja, ali i dograđuje Osnovna škola koja će imati dodatne učionice i pomoćne prostorije te gradi dječji vrtić s jaslicama za ukupno 52 djece u završnoj su fazi, a ovih dana ih je obišao župan Damir Bajs u pratnji načelnika Ivana Kovačića, ravnateljice OŠ Veliko Trojstvo Sanje Vranješević te izvođača radova i nadzora. Projektom će Osnovna škola dobiti pet učionica, dva kabineta, nove sanitarne čvorove, sanitarni čvor i podiznu platformu za invalide, polivalentnu dvoranu te prostorije za domara i spremište.

Otkako ju je preuzela Županija, Vodoprivredi Daruvar krenulo nabolje Očuvano 150 radnih mjesta, a rad na aglomeraciji donijet će i do 55 mil. kn

Inače, matična škola Veliko Trojstvo ima 188 učenika, te će njima, nastavnicima i ostalim zaposlenicima škole realizacija ovoga projekta omogućiti veću kvalitetu nastave i jednosmjenski rad po svim standardima koje zahtijeva 21. stoljeće. Drugi dio projekta odnosi se na gradnju dječjeg vrtića s jaslicama za 52 djece kojim će se omogućiti novi standard za najmlađe stanovnike koji pohađaju vrtiće na području grada Bjelovara, a sada će imati novi, moderan vrtić u svojoj općini što će uvelike olakšati svakodnevni život njihovim roditeljima.

Projekt dogradnje OŠ Veliko Trojstvo i gradnje dječjeg vrtića i ekonomski je dobro osmišljen, budući da će škola i vrtić koristiti istu kuhinju, prema tome zajedničkim radom mogu se napraviti i određene uštede.

Župan bajs obišao radove na domu za starije osobe Energetska obnova Doma jedna od najvrednijih u RH

– Ovaj projekt izdvaja se od drugih po nizu specifičnosti. Kao prvo, to je projekt koji vode Općina Veliko Trojstvo i Bjelovarsko-bilogorska županija zajedno te škola koja je nositelj projekta. To je trenutačno najveći građevinski projekt u općinama na području naše županije, pa i šire. Ovaj projekt pomoći će samoj općini Veliko Trojstvo i njezinim stanovnicima koji ovdje rade i žive jer mislim da će se sadržajem koji se širi i ponudom javnog standarda koji je ključan privući još veći broj stanovnika – naglasio je župan Damir Bajs.