Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Otkako ju je preuzela Županija, Vodoprivredi Daruvar krenulo nabolje

Očuvano 150 radnih mjesta, a rad na aglomeraciji donijet će i do 55 mil. kn

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Bjelovarsko-bilogorska županija uplatom od 1,8 milijuna kuna spasila je Vodoprivredu Daruvar i postala njezin većinski vlasnik čime je tu tvrtku spasila od stečaja, a Ribnjačarstvo Končanicu od predstečaja

Ovih je dana župan Damir Bajs sudjelovao na sastanku u Vodoprivredi Daruvar gdje se razgovaralo o trenutačnom stanju u tvrtki koju je Bjelovarsko-bilogorska županija kupnjom trezorskih dionica spasila od stečaja, a Ribnjačarstvo Končanicu u vlasništvu Vodoprivrede od predstečaja.

Digitalizacija postojećih akata Do građevinske dozvole u nekoliko klikova mišem

Nastavili s radom

Inače, nakon što je kupnjom trezorskih dionica Bjelovarsko-bilogorska županija postala većinski vlasnik spomenute tvrtke, prema ugovoru na žiro račun tvrtke uplatila je 1,8 milijuna kuna.

Uplaćena sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije omogućila su izbjegavanje stečaja tvrtke, isplatu zaostalih plaća zaposlenicima, ali i obrtna sredstva za rad Vodoprivrede.

Sada je, tvrde iz Županije, stanje u Vodoprivredi Daruvar normalizirano, radnici su se vratili na gradilišta i obavljaju ugovorene poslove.

Inače, ovo je već drugi put da se Bjelovarsko-bilogorska županija uključila u spašavanje Vodoprivrede Daruvar, tvrtke koja ima stotinjak zaposlenika. Također, spašavanjem Vodoprivrede riješila se i teška situacija u tvrtki Ribnjačarstvo Končanica koja je u vlasništvu Vodoprivrede Daruvar i gdje trenutačno radi 40-ak djelatnika.

Bespovratna sredstva za 22 mjere Županija za pomoć gospodarstvu, obrtima i poljoprivredi izdvaja pet milijuna kuna

– Perspektiva poduzeća je rad na aglomeraciji u Pakracu gdje ćemo raditi kao podizvođač za jednu slovensku tvrtku, ovih dana ćemo zaključiti ugovor u prvoj fazi u visini od 20-ak milijuna kuna, a u drugoj do 35 milijuna. Dobro je i to što osim te aglomeracije, sljedećih godina imamo još nekoliko aglomeracija u okruženju, što su veliki poslovi. Prema našim projekcijama poslova ima, samo se mi moramo restrukturirati i organizacijski prilagoditi da budemo konkurentni, to je ključ uspjeha – rekao je direktor tvrtke Vodoprivreda Daruvar Robert Marinić.

Budućnost osigurana

Upravo očuvanje radnih mjesta u ove dvije tvrtke bio je prioritet Bjelovarsko-bilogorske županije koji je i ostvaren, a što je još važnije kada znamo da je gospodarstvo u teškoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, od kojega se Bjelovarsko-bilogorska županija uspješno obranila.

Ulaganje županije u zdravstvo Nova tri vozila za patronažnu službu Doma zdravlja vrijedna su 231 tisuću kuna

– Naš interes je bio da tvrtka opstane. Riječ je o 150 radnih mjesta, k tome ovo je jedna od najstarijih tvrtki na ovom području i bila bi velika šteta da se ugasi. Ključni element je da se tvrtka vraća na tržište, da se kroz posao može rješavati pitanje dugova, da se radnicima isplate njihova materijalna prava i da se osigura budućnost za ovu tvrtku. Kako stvari sada stoje, puno se toga promijenilo u ovih nekoliko mjeseci, a sve što se promijenilo, promijenilo se nabolje – naglasio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.