Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Normalizacija

Thalassotherapija Opatija započela s redovnim radom i predstavila novi angiografski uređaj

Foto: Primorsko-goranska županija
S novim uređajem za dijagnostičke terapijske endovaskularne intervencije srčanim će bolesnicima biti omogućene najsuvremenije dijagnostičke i terapeutske usluge

S početkom redovnih aktivnosti u specijalističkim zdravstvenim ustanovama nakon pauze zbog epidemije virusa COVID-19 i Thalassotherapija Opatija otvorila je vrata pacijentima. U normalizaciju rada ova županijska zdravstvena ustanova kreće i s novim angoigrafskim uređajem za dijagnostičke terapijske endovaskularne intervencije kojim će srčanim bolesnicima biti omogućene najsuvremenije dijagnostičke i terapeutske usluge, priopćili su iz Primorsko-goranske županije.

Prijave na fotonatječaj "Volim svoju županiju" Fotografijom pokažite ljepotu svoje županije

Novi uređaj, vrijedan više od pet milijuna kuna, predstavili su župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić i ravnatelj TH Opatija Viktor Peršić sa suradnicima.

Istaknuto je da će novim uređajem, koji zamjenjuje dosadašnji iz 2012. godine, biti omogućeno pružanje brojnih dijagnostičkih i terapeutskih usluga, a najveće prednosti su skraćivanje vremena trajanja postupaka, sigurnost postupaka za pacijente i manja mogućnost komplikacija. Instalacija ovog uređaja omogućuje da se kompleksniji zahvati na koronarnim arterijama kao i na drugim vaskularnim strukturama mogu izvoditi na znatno sigurniji način.

Thalassotherapia Opatija Specijalna je bolnica za medicinsku rehabilitaciju srca, pluća i reumatizma koja je tijekom višegodišnjeg sustavnog ulaganja u razvoj te kontinuiranom edukacijom medicinskog osoblja uz primjenu visokosofisticirane medicinske opreme dosegla klinički status.

Primorsko-goranska županija Privremeni izlov divljači zbog manje štete u poljoprivredi

U proteklom razdoblju napravila je značajan iskorak u segmentu primjene suvremene kardiološko-dijagnostičke opreme usmjerene vizualizacijskim kardiovaskularnim tehnologijama: magnetske rezonancije (MRI) i kompjutorizirane višeslojne CT angiografije (MSCT). Otvorenjem Laboratorija za kateterizaciju srca 2017. godine zaokružen je njen dugogodišnji razvoj kardiologije.