Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županija na visokom mjestu po izdvajanju za razvoj poduzetništva

Treći u Hrvatskoj, a u Slavoniji prvi u potporama po poduzetniku

1/2
Foto: Kristijan Toplak
Pomažemo našim poduzetnicima i obrtnicima, jer nama je svako radno mjesto važno, ističe župan Andrović. Virovitičko-podravska županija za razvoj poduzetništva izdvaja 3,865.000 kuna, a po poduzetniku je to 3423 kune

Treći u Hrvatskoj, prvi u Slavoniji: nakon Sisačko-moslavačke i Koprivničko-križevačke, najveće poduzetničke potpore izdvajaju se u Virovitičko-podravskoj županiji, u kojoj poduzetnik može dobiti 3423 kune.

Dan planeta Zemlje Virtualni kolegij ravnatelja svih osnovnih škola

Rast broja radnih mjesta

Gledajući podatke iz Otvorenog proračuna, projekta Hrvatske zajednice županija, Virovitičko-podravska je treća županija u Hrvatskoj, a prva u Slavoniji po izdvajanju za razvoj poduzetništva. Virovitičko-podravska županija za navedeno izdvaja 3,865.000 kuna, ali iznos "po poduzetniku“ je 3423 kune.

Foto: Kristijan Toplak

Ova županija tako potiče razvoj gospodarstva subvencioniranjem kamata poduzetnicima, mladima i ženama, sufinancira razvojne programe u poljoprivredi, subvencionira zakup prostora i ostalih troškova poduzetnicima početnicima u poduzetničkim inkubatorima, financira djelovanje udruga, potiče razvoj malih i srednjih poduzetnika u drvoprerađivačkoj industriji…

Završene energetske obnove dviju škola, projekti Županije Povratku u klupe najviše će se veseliti mališani u Josipovu i Suhopolju

– Svaki i najmanji kotačić mozaika sretnih ljudi nama je važan. Svaki njihov osmijeh, kao i osmijeh naše djece je i naš osmijeh. Razvoj poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika naše je poslanje i naša zadaća, posebno u vremenima koja nam slijede – naglasio je župan Igor Andrović.

Ovakvi podaci, dodao je, pokazuju kontinuitet politike Virovitičko-podravske županije, koja iz godine u godinu, uz iznimno velika sredstva EU te mnogobrojne projekte, bilježi i veći broj poduzetnika na svom području i povećan broj radnih mjesta.

Ivanić-Grad Za potpore u poljoprivredi 680 tisuća kuna

Besplatno u inkubatore

– Nedavno smo potpisali ugovor o sufinanciranju kamata za poduzetničke kredite poduzetnicima početnicima, mladima i ženama, a kreditiranjem proljetne i jesenje sjetve pomažemo našim poljoprivrednicima da lakše premoste taj krucijalan dio u njihovoj poljoprivrednoj proizvodnji. Županija plaća poduzetnicima smještaj u poduzetničkim inkubatorima u Virovitici, Pitomači, Slatini i Orahovici. Pomažemo našim poduzetnicima i obrtnicima, jer svako radno mjesto nam je važno – zaključio je Andrović.