Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
Ivanić-Grad

Za potpore u poljoprivredi 680 tisuća kuna

Foto: FrankHoermann/DPA/PIXSELL/Ilustracija
Najmanji iznos potpore po pojedinom programu iznosi 3000 kuna, a najveći 50.000 kuna u jednoj kalendarskoj godini, a potpora može 'pokriti' ukupni iznos prihvatljivih troškova programa

Za potpore male vrijednosti u poljoprivredi, Grad Ivanić-Grad u svom je proračunu osigurao 680 tisuća kuna, dodijelit će ih temeljem javnog poziva koji je otvoren do početka studenoga. Nekoliko je mjera za koje se potpore mogu dobiti.

Potpore u poljoprivredi Osigurano 3,7 milijuna kuna za 2020.

Među njima su i usluge konzultanata pri izradi dokumentacije potrebne za prijavu na natječaje iz Programa ruralnog razvoja Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Potpora pri tome može biti do 50 posto cijene programa, najviše 10 tisuća kuna.

Financijska se potpora može dobiti i za projekte koji doprinose razvoju poljoprivredne proizvodnje i ruralnog prostora Ivanić-Grada, te za pokriće dijela troškova aktivnosti poljoprivrednih zadruga koje se odnose na djelatnost bilinogojstva, stočarstva, šumarstva ili lovstva ili s njima povezane uslužne, odnosno pomoćne djelatnosti.

Pritom, najmanji iznos potpore po pojedinom programu iznosi 3000 kuna, a najveći 50.000 kuna u jednoj kalendarskoj godini, a potpora može 'pokriti' ukupni iznos prihvatljivih troškova programa.

Potpore je moguće dobiti i za edukaciju i stručno osposobljavanje za rad u poljoprivredi i na gospodarstvu odnosno za tečajeve nužne za bavljenje određenom proizvodnjom, zakonski obvezno stručno osposobljavanje vezano uz poljoprivrednu i šumarsku proizvodnju.

Ivanić-Grad - U tijeku je obnova autobusnih stajališta Na području Grada Ivanić-Grada U tijeku obnova autobusnih stajališta

Grad pokriva polovicu cijene programa, najviše 400 kuna po korisniku.

Potporu Grada može koristiti „jedan poduzetnik“, tj. poljoprivredno gospodarstvo upisano u odgovarajući Upisnik sa sjedištem i proizvodnjom (zemljište, nasadi, stoka, gospodarski objekti) na području Ivanić-Grada, te gospodarstvo sa sjedištem u gradu i proizvodnjom izvan njega, a koja ispunjava kriterije propisane za pojedine djelatnosti.

 Zahtjev za potporu može se preuzeti ovdje.