Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Tržište rada

Trećina nezaposlenih starija od 50

HZZ
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Krajem srpnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Čakovcu bilo je 2278 nezaposlenih osoba.

– Srpanjsku evidenciju nezaposlenih kao i svake godine obilježili su novoprijavljeni direktno iz redovnog školovanja, njih 74, i novoprijavljeni izravno iz radnog odnosa iz djelatnosti obrazovanja, njih stotinu – pojašnjavaju u HZZ-u. U Međimurju su zaposlene 42.752 osobe, a stopa registrirane nezaposlenosti iznosi 5,1 posto. Tijekom srpnja iz evidencije je zbog zaposlenja izbrisana 171 osoba.

Gotovo trećina nezaposlenih starija je od 50 godina. Oko 40 posto nezaposlenih ima završenu samo osnovnu školu ili nije završilo osmi razred. Žene čine 55,1 posto nezaposlenih stanovnika.

Međimurec će ove godine okupiti sjajne ekipe: GNK Dinamo Zagreb, HNK Hajduk Split, FC Juventus, FC Aston Villa, FC Crvena zvezda, AC Sparta... 25. jubilarni međunarodni turnir Dolazi više od 320 mladih nogometaša iz 12 zemalja Zbog obilnih padalina i povijesno visokih vodostaja rijeka Mure i Drave sve službe Civilne zaštite pokazale su iznimnu spremnost reagiranja na izvanredne situacije Obrana od poplava Višegodišnje ulaganje u nasipe i kanale pokazalo je svrhu Međimurska županija jedinstvena je u Hrvatskoj upravo po tome što se kompletni zdravstveni sustav nalazi u istome dvorištu, rekao je župan Matija Posavec međimurska županija Otvoren edukacijski centar Zavoda za hitnu medicinu