Izbornik
Naslovnica Županije
Prijam za Saru Strbad, Marijanu Mutak i Sanju Oreški

Tri članice reprezentacije vratile se sa zlatom sa Svjetskog prvenstva

OVAJ USPJEH još je jedna potvrda o razvijenom ribolovu u Međimurskoj županiji
Foto: Međimurska županija

Međimurke Sara Strbad, Marijana Mutak i Sanja Oreški, članice hrvatske reprezentacije, postale su svjetske prvakinje u lovu ribe udicom na plovak. To je još jedna potvrda o razvijenom ribolovu u Međimurskoj županiji.

Sjajne vijesti stigle su s 29. Svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak održanom na Dunavu kod Apatina. Uz veliki reprezentativni trofej, Marijana Mutak osvojila je i brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Svjetske prvakinje su s 26 negativnih bodova i razlikom od čak 24 boda dosegnule pobjednički tron ispred drugoplasirane Italije, a hrvatsku žensku reprezentaciju su, uz naše predstavnice, činile i Tatjana Štajduhar i Lea Kramar. Župan Međimurske županije Matija Posavec upriličio je prijam za ribolovkinje i čestitao na uspjehu.

– Iz dana u dan naši sportaši nižu uspjehe na najvećim natjecanjima i nitko više ne može reći da su to slučajnosti. To je plod međimurskog načina života, posvećenog predanom, upornom radu fokusiranom samo na cilj – naglasio je župan. Dvadesettrogodišnja Sara Strbad je iz Donjeg Mihaljevca, njezina vršnjakinja Marijana Mutak iz Goričana, a članice su donjemihaljevečkog SRK Drava, dok je tridesetčetverogodišnja Sanja Oreški rodom iz Peklenice, ali živi u Grazu, i članica SRD-a Koprivnica. Natjecateljice su podijelile dojmove s velikog natjecanja i dodale da ih je doček i odjek njihova uspjeha u rodnom kraju jako dirnuo. U konkurenciji četrnaest reprezentacija predstavnice Hrvatske osvojile su naslov svjetskih prvakinja i u oba dana natjecanja bile su uvjerljivo prve. Prvog dana na stazi u središtu Apatina u Srbiji osvojile su 11 bodova. Marijana Mutak sa 6880 grama ulova, Sanja Oreški sa 6740 grama i Sara Strbad sa 7070 grama bile su prve u svojim sektorima, a Tatjana Štajduhar (5380) i Lea Kramar (5960) četvrte. Kapetan i trener Marijan Mutak i Anđelko Pregiban donijeli su odluku da isti sastav na stazu izađe i drugog dana. Djevojke su ponovile uspjeh iz prvog dana. Lea Kramar bila je prva u svom sektoru, Marijana Mutak i Sanja Oreški treće u svojim sektorima, a Sara Strbad i Tatjana Štajduhar četvrte.

Četvrtu godinu Novska okuplja znanstvenike, sveučilišne profesore, nastavnike, popularizatore znanosti, voditelje udruga i učenike koji su svoje znanje prenosili na druge učenike i posjetitelje Više od 3000 učenika, profesora i nastavnika NOVsky Art & Science festival za 3000 učenika u spoju znanosti i umjetnosti POMOĆ U INTERVENCIJAMA Vatrogasno vozilo Mazda BT-50 opremljeno je dizelskim motorom od 2500 cm³ i snage motora 105 kilovata, s obje pogonske osovine. Ima ukupno pet sjedećih mjesta i nadogradnju za opremu smještenu ispod cerade Vozilo je namijenjeno za gašenje požara raslinja na nepristupačnom terenu Nabavljeno novo vatrogasno vozilo za gašenje požara na otvorenom SPORTSKI SUSRET organizirala je Matica umirovljenika Sisačko-moslavačke županije, a sudionici su se natjecali u šahu, kuglanju, pikadu i belotu Jedan od prioriteta SMŽ je briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi Održani 18. Sportski susreti umirovljenika Sisačko-moslavačke županije