Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Općina Kamanje

Tri dana uživancije u bogatom programu DOK festivala

DOK festival u Kamanju
1/2
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Bit će tu bicikliranja, hodanja, predstava za mališane, niz radionica, puno OPG-ovaca nudit će domaću hranu i pića, a tu su i nastupi glazbenika u večernjim satima

Općina Kamanje treću godinu za redom, u suradnji s udrugom Kunstbunker, organizira Dane općine Kamanje, popularno nazvane DOK.

- Ovog vikenda, od petka do nedjelje pozivamo stanovnike Karlovačke županije i šire da dođu u Kamanje gdje će u tri dana moći uživati u bogatom programu; bit će tu bicikliranja, hodanja, predstava za mališane, niz radionica, puno OPG-ovaca nudit će domaću hranu i pića, a tu su i nastupi glazbenika u večernjim satima. Ovim smo projektom htjeli dati dodatnu vrijednost tradicionalnom okupljanju, odnosno proštenju koje se održava u nedjelju, te čitav vikend osigurati događanja za domaće ljude i goste; uglavnom za one koji imaju dosta drugačiji glazbeni ukus od onoga što im se u isto vrijeme nudi na Danima piva u Karlovcu - kazao je Damir Mateljan, načelnik Kamanja.

Otvorena prva suvenirnica Gradskog muzeja Karlovac Na starom gradu Dubovcu Otvorena suvenirnica Gradskog muzeja Karlovac

Nikola Vukmanić iz Kunstbunkera kao producent najavio je bogat program koji svake večeri kulminira koncertima; u petka na platou iznad ulaza u špilju Vrlovka gdje će nastupiti Matija Dedić s program Matija svira Arsena, nakon čega nastupa DJ Dabi. Za subotu su u središtu mjesta najavljeni  koncerti Maje Posavec, Psihomodo popa i Nipplesa, a u nedjelju navečer nastupit će Zrinka Posavec.

- Uspjeli smo organizirati i da sva tri dana bude otvorena špilja Vrlovka i to u petak od 18 do 21 sat, pa će je zainteresirani moći pogledati tijekom koncerta, noću, što je moguće jer špilja ima rasvjetu. U subotu je otvorena od 17 do 20 sati, a u nedjelju od 13 do 16 sati. Ulaz je slobodan - dodao je načelnik Mateljan.

Gradnja nasipa na Kupi Završena polovica radova Zemljani nasip uz Kupu štitit će stanovništvo od mogućih poplava