Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Sportska dvorana ‘Lenije’

Tri godine od zatvaranja počinje obnova dvorane vrijedna 8,5 milijuna kuna

1/5
Foto: Branimir Bradarić
Objekt je u izrazito lošem stanju pa će biti potrebno u cijelosti sanirati krov, obaviti niz građevinskih, obrtničkih, elektrotehničkih i strojarskih radova te zamijeniti parket

Poslije godina najave i očekivanja počeli su radovi na energetskoj obnovi Sportske dvorane „Lenije“ u Vinkovcima koju za potrebe tjelesnog odgoja koriste i učenici Poljoprivredno-šumarske škole i Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara. Tijekom godina rada i aktivnosti dvorana je dotrajala te samim tim ne zadovoljava suvremene standarde toplinske zaštite objekata.

OŠ Donja Dubrava Za energetsku obnovu 6,5 milijuna kuna

Stoga je Vukovarsko-srijemska županija prijavila projekt energetske obnove dvorane, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Radovi i sanacija financirat će se sredstvima ESI fondova, a realizirat će se u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije 2014. – 2020. godine.

Bolja kvaliteta života

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Jadranka Mustapić-Karlić rekla je da je s tvrtkom Grand iz Županje u srpnju potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi dvorane vrijednih više od 8,5 milijuna kuna.

Foto: Branimir Bradarić

– Od toga se gotovo 80 posto projekta sufinancira iz fonda Europske unije, dok je ostatak potrebnih sredstava osigurala Vukovarsko-srijemska županija. Obnova dvorane rezultat je kontinuiranog truda koji je Županija ulagala da se ova derutna sportska ustanova sanira, obnovi i osposobi za rad te time unaprijedi kvaliteta života krajnjih korisnika i ostalih građana – rekla je Mustapić-Karlić.

Josip Šuker, ravnatelj Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara, kazao je da će se poslije obnove dvorana koristiti prije svega za potrebe provođenja nastave i aktivnosti Poljoprivredno-šumarske škole i Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrije Štampara u Vinkovcima.

Obnova će donijeti i bolji, ljepši i moderniji izgled dvorane ali i znatne uštede na toplinskoj energiji tako da će taj novac biti moguće kasnije iskoristiti na drugim stranama.

Energetska obnova Obnova najveće osnovne škole u Vinkovcima

Rok za obnovu 12 mjeseci

– Uz rekreativnu funkciju koja će biti dostupna građanima, dvorana će se koristiti i za održavanje utakmica. U posljednje tri godine otkako dvorana nije u funkciji snalazili smo kako smo znali i umjeli i konačno s današnjim danom počinje njezina obnova koju smo s velikim nestrpljenjem iščekivali – rekao je Šuker.

Direktor županjske tvrtke Grand Dražen Vincetić rekao je da je cijeli objekt u izrazito lošem stanju te da će biti potrebno u cijelosti sanirati krov. Najavio je da će isto tako biti potrebno obaviti i cijeli niz građevinskih, obrtničkih, elektrotehničkih i strojarskih radova te da će biti potrebno zamijeniti i parket.

Prema ugovoru, rok za dovršetak radova na energetskoj obnovi sportske dvorane “Lenije” je 12 mjeseci, s tim bi radovi, kako je rekao Vincetić, trebali biti završeni i prije toga roka.

Energetska obnova Uskoro novo ruho škole u Josipovu

Inače, ova Sportska dvorana u Vinkovcima sagrađena je još 1993. godine za potrebe košarkaškog kluba.