Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Zbog epidemije koronavirusa

Tri gradska društva Crvenog križa pružaju pomoć starijim i nemoćnim osobama putem dežurnih telefona

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
1/3
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
Zaposlenici gradskih društava Crvenog križa te volonteri, koji će dostavljati potrebne lijekove i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica, bit će propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa.

Na području Koprivničko-križevačke županije sva tri gradska društva Crvenog križa – Koprivnica, Križevci i Đurđevac organizirati će pomoć starijim osobama kojima je kretanje ograničeno, koji iz bilo kojih razloga ne mogu dobiti pomoć svojih susjeda ili sugrađana, kao i osobama u samoizolaciji, a koji nemaju nikoga drugog tko im može pomoći. Organizirati će se dostava potrebnih lijekova i nužnih prehrambenih i higijenskih namirnica.

Crveni križ humanitarna i socijalna djelatnost Koprivnički Crveni križ donio plan rada za sljedeću godinu

Pozivamo i građane da se samoorganiziraju na način da pomognu starijim i bolesnim osobama u svojoj blizini i osobama koje poznaju, poštujući propisane mjere opreza kako ne bi ugrozili ničije zdravlje.

Zaposlenici gradskih društava Crvenog križa te volonteri, koji će dostavljati potrebne lijekove i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica, bit će propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa.

Sve naše stanovnike molimo da se pridržavaju svih propisanih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, s posebnom pažnjom odnose prema najugroženijem dijelu stanovništva, starijim osobama. S obzirom na mnogo građana koji su se samoinicijativno uključili u pomoć svojim starijim susjedima u dostavi lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica, apeliramo da je u pružanju dobrosusjedske pomoći važno poštivati sljedeće mjere, a njih se pridržavaju zaposlenici i volonteri Crvenog križa:

crveni križ Za one najpotrebitije Crveni križ osigurao poklon pakete hrane i higijenskih potrepština

Kontaktirajte ih telefonski

Obilazite starije osobe, ali nemojte nepotrebno ulaziti u kuću/stan

Pozvonite ili pokucajte na vrata, dozovite osobe van

Na udaljenosti od barem 2 metra pitajte ih što im je nužno od lijekova, proizvoda za održavanje zdravlja ili nužnih namirnica

Dostavljene lijekove ili namirnice odložite na mjesta gdje si oni mogu sami uzeti strogo vodeći računa o higijenskim mjerama

Koristite zaštitnu opremu – maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva

Brojevi dežurnih telefona, od 8 do 20 sati, na koje će se primati zahtjevi za pomoć u dostavi hrane i nabavci lijekova su:

Koprivnica 048/642-193

Križevci 048/711-700

Đurđevac 097/639 1198

više od 600 paketa Crveni križ podijelio pakete i svojim korisnicima uljepšao blagdane

Sukladno uputama Hrvatskog Crvenog križa, donosimo popis osnovnih prehrambenih artikala i higijenskih potrepština nužnih za svakodnevnu prehranu i održavanje higijenskog standarda.

LISTA NAMIRNICA

Kruh, voda, mlijeko, brašno, ulje, riža, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva, mesni doručak, marmelada

LISTA HIGIJENSKIH ARTIKALA

Sapun za ruke, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube

Imajte na umu da se širenje virusa može spriječiti isključivo odgovornim ponašanjem!