Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
OSIGURAN NOVAC ZA IZRADU DOKUMENTACIJE

Revitalizacija utvrde Kolođvar

Foto: Općina Čepin
Projekt predstavlja održivo ulaganje u obnovu kulturne baštine kako bi se ona stavila u funkciju turizma i edukacije

Prijavom na poziv "Revitalizacija kulturne baštine urbane aglomeracije Osijek" Općina Čepin osigurala je bespovratna sredstva za provođenje projekta "Izrada projektno-tehničke dokumentacije obnove utvrde Kolođvar i izgradnje dodatnog sadržaja".

Briga za kvalitetan život osoba starije životne dobi Od tjelovježbe do izrade ručnih radova i glazbenih slušaonica za starije od 65 godina

Projektom se predviđa izrada dokumentacije za revitalizaciju utvrde Kolođvar i izrada projektno-tehničke dokumentacije izgradnje dodatnog edukativno-turističkog sadržaja.

Projekt predstavlja održivo ulaganje u obnovu kulturne baštine kako bi se ona stavila u funkciju turizma i edukacije. Projekt je vrijedan 2,389.194,94 kune, od čega sufinanciranje iznosi 1.883.645,28 kn, a vlastito financiranje 505.549,66 kuna. Općina Čepin ovim projektom želi stvoriti preduvjete za obnovu kulturne baštine i razvoja dodatnih edukativno-turističkih sadržaja na prostoru srednjovjekovnog grada Kolođvara, zaštićenog kulturnog dobra , s ciljem stvaranja nove turističke ponude i razvoja turizma.

URUČIO GRADONAČELNIK MATO FRANKOVIĆ Ključevi novog vozila dubrovačkom HGSS-u

– Utvrda Kolođvar oduvijek je bila simbol ovog kraja, specifična kako zbog forme i starosti, tako i svoje tajnovitosti. Cilj nam je da ona postane ne samo turistička atrakcija nego i učionica na otvorenom za našu djecu te ugodno mjesto za provođenje slobodnog vremena – kaže općinski načelnik Dražen Tonkovac.