Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Projekt "Central Danube Tour"

Turistički aduti Slavonije uskoro u većini agencijskih ponuda

Sudionike studijskog putovanja oduševili su turistički potencijali županije
1/4
Foto: Osječko-baranjska županija
Partneri projekta s hrvatske strane su JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, Upravni odjel za poljoprivredu OBŽ-a, Dunavski centar za kompetenciju i Grad Ilok

Predstavnici turističkih agencija iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Srbije posjetili su Osječko-baranjsku županiju. Studijsko putovanje i obilazak turističkih lokaliteta organizirano je u okviru projekta "Central Danube Tour".

Petrijevci obilaznica Konačno rješenje prometnih problema Počinje gradnja obilaznice Petrijevci

Nove tematske rute

Partneri projekta s hrvatske strane su JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, Upravni odjel za poljoprivredu OBŽ-a, Dunavski centar za kompetenciju i Grad Ilok.

Foto: Osječko-baranjska županija

– Ovakvi susreti samo su jedna od aktivnosti na kojima svakodnevno radimo u vezi turističke ponude i razvijanja turizma u Slavoniji i Baranji. Razmijenili smo iskustva koja će nama pomoći da bolje usmjerimo svoju turističku ponudu prema krajnjim korisnicima usluga ovih agencija, a oni će moći iz prve ruke govoriti o bogatoj ponudi naše regije – rekao je župan Ivan Anušić.

Dodao je kako najveći turistički događaj za Slavoniju tek slijedi, a to su Dani hrvatskog turizma.

Samozapošljavanje Osječko-baranjska županija i HZZ Prekvalificiralo se 960 osoba, 60 posto njih u idućih pola godine našlo posao

Cilj projekta "Central Danube Tour" je poticanje razvoja turizma u prekograničnom području, i to povećanjem kvalitete i raznolikosti turističke ponude, a stvaranjem i promocijom zajedničke prekogranične turističke destinacije Srednjeg Podunavlja.

– Za ovaj je projekt značajno stvaranje novih prekograničnih tematskih ruta, umrežavanje, povećanje znanja i kapaciteta dionika te valorizacija turističkog potencijala prekogranične regije – kazala je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice OBŽ-a.

Foto: Osječko-baranjska županija

– Imamo mnoge sličnosti koje možemo ponuditi i domaćim i stranim turistima, a ovo studijsko putovanje samo je dio projekta koji završava za mjesec dana – naveo je Mislav Matišić, koordinator projekta te najavio predstavljanje na turističkim sajmovima u Berlinu, Beogradu i Zagrebu.

Vlak OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA I HŽ POTPISALi UGOVOR Studenti će plaćati četvrtinu karte za vlak

Kopački rit kao Sljeme

Sudionike studijskog putovanja oduševili su turistički potencijali ove županije, a zasigurno će ih uvrstiti u ponudu agencija.

– Kada govorimo o turističkim biserima Hrvatske, najčešće spominjemo Hvar, Dubrovnik, Opatiju. Međutim, na području Osječko-baranjske županije, bez obzira na to u koje doba godine došli, uvijek se ima što vidjeti i što raditi, od vinarija do Kopačkog rita koji za Osijek treba biti kao Sljeme za Zagreb – rekao je Dan Vidošević iz agencije B Travel.

Ivan Anušić Pomoć poduzetnicima Krediti s nula posto kamata jedino u ovoj županiji