Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Nova veza dvaju gradova

Turistički vlakić za bolju povezanost Lipika i Pakraca

Foto: Lipički compas
Prvo prometovanje vlakić je imao prošli tjedan, a vožnju u jednom smjeru do Pakraca za 2 kune iskoristilo je dvadesetak putnika

Turistički vlakić, koji je inače u pogonu tijekom raznih manifestacija u Lipiku dobio je novu namjenu. Naime, jednom tjedno, četvrtkom kada je u Pakracu tržnica, vozit će za Pakrac i tako nuditi mogućnost međugradskog prijevoza koja je trenutno ograničena na putovanjem vlakom, koji baš i ne nudi veliku fleksibilnost s obzirom na njegov vozni red.

Turistički sadržaji bit će prilagođeni malim skupinama i pojedinačnim posjetima “Lipik je grad koji je stvoren za uživanje, rekreaciju i odmor, želimo da to i ostane”

Prvo prometovanje vlakić je imao prošli tjedan, a priliku da za svega dvije kune (koliko košta karta u jednom smjeru) dođu do Pakraca iskoristilo je dvadesetak putnika. Prije polaska pozdravio ih gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, koji je najavio kako će relacija vlakića uskoro vjerojatno biti i proširena.

– Dobar dio građana nema osiguran prijevoz, s obzirom da ni autobusne linije još nisu krenule u pravom smislu. Imamo dosta upita od naših građana i turista koji žele obići grad Pakrac, ali i onih koji iz Pakraca žele obići Lipik i doći na bazene – rekao je Kasana.

Zdravo i dostupno: Kupcima je osigurana dostava na kućni prag U online tržnici Lipika i Pakraca olakšan put do domaćih proizvoda

Raspored vožnje zasad je takav da vlakić polazi s autobusne stanice ispred crkve sv. Franje Asiškog u Lipiku četvrtkom u 8 sati, a pred gradsku sportsku dvoranu u Pakracu dolazi u 8.15. Povratno putovanje ispred dvorane Pakrac je u 11 sati te dolazak na stanicu kod crkve u Lipiku u 11.15. Iz Grada poručuju kako vlakić zasad vozi samo četvrtkom, ali poslije 26. lipnja kada prorade bazeni vozit će puno češće, vjerojatno svaki dan u jutarnjim satima ili čak nekoliko puta dnevno.