Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Rekordna godina

Tvrđavu Klis posjetio stotisućiti gost ove godine

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Od prodanih ulaznica ostvaren je rekordan prihod od više od pet milijuna kuna, a dio tih sredstava uložit ćemo dalje u ključne infrastrukturne projekte i demografske mjere, rekao je načelnik Jakov Vetma

Tvrđavu  Klis u utorak je posjetio stotisućiti gost ove godine. Posjetitelja je 51 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, a od prodaje ulaznica ove je godine uprihođeno pet milijun kuna - izvijestili su iz općine Klis.

Tvrđava Klis Općina Klis obara turističke rekorde Klis će nabaviti mobilnu pozornicu, rekonstruirati topničku vojarnu, sanirati Mali kvartir i zaštititi tvrđavu od vegetacijskog obrastanja

- Stotisućiti posjetitelj kojeg smo dočekali čini me zaista sretnim jer kao općina puno ulažemo u obnovu tvrđave i obogaćivanje sadržaja. Time ne pridonosimo samo turizmu i razvoju naše lokalne sredine, već i cijele regije - izjavio je načelnik općine Klis Jakov Vetma.

Po njegovim riječima, tvrđava Klis jedna je od najvažnijih i najljepših fortifikacijskih građevina u Europi te zaslužuje da se promišljenim pristupom turistički valorizira njezino kulturno blago.

- Broj posjetitelja ove je godine znatno rastao te zaista imamo razloga biti zadovoljni. Od prodanih ulaznica ostvaren je rekordan prihod od više od pet milijuna kuna, a dio tih sredstava uložit ćemo dalje u ključne infrastrukturne projekte i demografske mjere kojima nastavljamo unaprjeđivati kvalitetu života svojih sugrađana - rekao je Vetma. 

Mladi u Klisu Erasmus + projekt Mladi u Klisu učili o suhozidima i zdravoj hrani