Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Novac za projekte komunalne infrastrukture te gradnje u ruralnim područjima

U 2019. nepovratno dodijeljeno 25 milijuna kuna

Foto: Zagrebačka županija
Dodijeljeni novac uključuje i projekte gradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta

Nakon već dodijeljenih 21 milijun kuna, Zagrebačka županija u 2019. godini izdvojila je za gradove i općine sa svog područja dodatnih četiri milijuna kuna nepovratnih sredstava za realizaciju projekata u poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi.

Izglasan proračun Zagrebačke županije I u 2020. isplaćuje se 1000 kuna za bebe, a sufinancira se i smještaj djece u vrtiću

– S gradovima i općinama u srpnju smo potpisali ugovore o potporama ukupne vrijednosti 21 milijun kuna za 126 projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi financiranih fondovima EU. Ovim dodatnim sredstvima realizirat će se njih još 25 čime dajemo novi zamah gospodarskoj aktivnosti kao i kvaliteti života na području županije – izjavio je župan Stjepan Kožić.

Ova potpora od četiri milijuna kuna podijelit će se na razne projekte, pa je tako za one iz prometa i komunalne infrastrukture odvojeno 1,6 milijuna kuna, dok će se za projekte u poljoprivredi, iz takozvane mjere ruralnog razvoja, koji uključuju projekte gradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te adaptaciju, sanaciju i opremanje društvenih domova i područnih škola u ruralnom području dodijeliti 2,4 milijuna kuna. 

Za tu potporu prijaviti su se mogle one jedinice lokalne samouprave koje su za 2019. godinu već imale planirana sredstva za projekte.

Poziv poljoprivrednicima Postanite dio platforme VeeMee, prvih 40 koristit će je besplatno

– Potrebe na terenu su velike i lokalni proračuni često nisu dovoljni da bi se one zadovoljile. Zato mi je drago što ih Zagrebačka županija u tome može poduprijeti – kazao je župan Stjepan Kožić.