Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Uručene županijske potpore sportskim klubovima

U 2024. godini osigurano 210.000 eura za sport

storyeditor/2024-05-10/smz_b_slager_sportske_udruge_nkola_cutuk_pixsell.jpg
Foto: Nikola Cutuk/ PIXSELL UKUPNA vrijednost dodijeljenih ugovora je gotovo 85.000 eura

Zamjenik župana Mihael Jurić i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije Marko Badrić uručili su ugovore predstavnicima županijskih sportskih saveza i klubova za njihove programe i manifestacije. Ukupna vrijednost dodijeljenih ugovora je gotovo 85.000 €.

Zamjenik župana Mihael Jurić istaknuo je kako je Sisačko-moslavačka županija u svom proračunu za 2024. godinu osigurala 210.000 eura za programe javnih potreba u sportu putem Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije.

– Pratimo rad naših sportskih udruga i klubova s područja županije te moramo pohvaliti ostvarene izvrsne ekipne i pojedinačne rezultate u različitim sportovima. Kao osnivač najvećeg broja osnovnih i srednjih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, kontinuirano ulažemo u infrastrukturu, odnosno gradnju i opremanje školskih sportskih dvorana i igrališta kako bi potaknuli djecu da se bave sportom, a neki jednoga dana da se ostvare i kao vrhunski sportaši – rekao je Jurić.

– Imamo 107 ugovora, odnosno programa, s više od 80 naših klubova, koji su svoje projekte prijavili na naš javni poziv. Tim ugovorima podižemo i potičemo kvalitetu rada, klubove koji rade s djecom i na taj način pokušavamo podići na najvišu razinu sport u Sisačko-moslavačkoj županiji. Cilj Zajednice sportskih udruga i saveza je unapređenje sporta i stručnog rada te da u budućnosti imamo što kvalitetnije rezultate – dodao je Marko Badrić.

storyeditor/2024-05-10/IMG-20240510-WA0005.jpg Na području grada u tijeku su čak 84 projekta ukupne vrijednosti 350 milijuna eura Osijek je hrvatski rekorder u povlačenju novca iz Europske unije storyeditor/2024-05-10/bjelovar_b_kk_vinia_fo.jpg Konjički klub Vinia ​ već je treću godinu zaredom pobjednik Croatia Cupa Ivan Vodogažec jahat će sa Saidom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u radu konferencije „Dan proširenja“ koja se u organizaciji Europskog odbora regija održava u Bruxellesu kao glavno godišnje dvodnevno događanje na temu proširenja Europske unije Dan proširenja Župan predsjedao Radnom skupinom EOR-a