Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Konjički klub Vinia ​ već je treću godinu zaredom pobjednik Croatia Cupa

Ivan Vodogažec jahat će sa Saidom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj

storyeditor/2024-05-10/bjelovar_b_kk_vinia_fo.jpg
Foto: Bjelovar Uz odlične nacionalne rezultate, Konjički klub Vinia postiže i sjajne međunarodne rezultate

Konjički klub Vinia ​već je treću godinu zaredom pobjednik Croatia Cupa i najbolji je klub u daljinskom jahanju u Hrvatskoj.

Uz odlične nacionalne, klub postiže i sjajne međunarodne rezultate. Zadnji u nizu je onaj Ivana Vodogažeca koji je prošlog vikenda u slovačkom Šamorinu sa svojim konjem Saidom osvojio 3. mjesto u daljinskom jahanju na 160 km. Tako se kvalificirao za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se u rujnu održati u Francuskoj.

Grad Bjelovar je putem Sportske zajednice i financijski podržao Klub, a Ivanu je na iznimnom uspjehu čestitao zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić te mu poželio sreću na daljnjim natjecanjima. Osim Ivana, jahači KK Vinia ostvarili su odličan rezultat na 2. kolo Croatia kupa u Đurđevcu u sjajnoj organizaciji KK Đurđevački graničari na kojem je sudjelovalo gotovo 80 jahaćih parova iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Uspjehe su postigli na najdužoj utakmici CEN1*84 km u kategoriji juniora Eva Jurković i Salina 1. mjesto, Stela Baljak i Yum de Galeon 2. mjesto te Iris Baljak i Nanook 3. mjesto.

Na utakmici B 65 km u kategoriji juniora Nina Vlahović i Rain plasirale su se na 2. mjesto. Na istoj dužini staze u kategoriji juniora Tia Mandarić i Djogan plasirali su se na 4. mjesto, dok su se Paula Janda i Melek plasirale na 8. mjesto.

Nažalost, Nika Mandarić & Nabil zbog pada nisu uspješno završili utakmicu. Ekipa KK Vinia s osvojenih 4040 bodova plasirala se na 1. mjesto, a sljedeće na rasporedu je 3. kolo Croatia kupa koje će se 17. svibnja održati u ŠRC Kukavica.

storyeditor/2024-05-12/Drustvo_1.jpg Velika obljetnica Uz nagrade obilježili 100 godina Lovačkog društva Sloga storyeditor/2024-05-10/KUD_1.jpg U sklopu festivala održavaju se koncerti pjevačkih i plesačkih skupina, radionice... Andrijevački folkloraši oduševili na festivalu tradicijske glazbe u Poljskoj storyeditor/2024-05-10/a_dom_zdravlja_foto_kristijan_toplak.jpg Slatina postala nastavna baza za studente 'Vlastitim i EU sredstvima stvaramo bolje uvjete u zdravstvu'