Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Velika obljetnica

Uz nagrade obilježili 100 godina Lovačkog društva Sloga

storyeditor/2024-05-12/Drustvo_1.jpg
1/2
Foto: novosti.hr Vinkovačko Lovačko društvo jedno je od najstarijih u Hrvatskoj, ali i u regiji

Prigodnom svečanošću Lovačko društvo Sloga Vinkovci obilježilo je sto godina postojanja. Kako je rečeno, riječ je o velikoj i važnoj obljetnici koja dokazuje kako je ovo Društvo jedno od najstarijih ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji.

– Naši prethodnici bili su jedni od onih koji su se organizirali na višoj razini i potencirali osnivanje Hrvatskog lovačkog saveza koji je osnovan 1926. godine. Trenutačno brojimo 49 aktivnih članova koji svakodnevno obilaze lovišta, a imamo još i 62 pridružena člana koja su simpatizeri. Financiramo se od naših članarina, a istaknuo bih jaku suradnju s Gradom po pitanju Programa zaštite od divljači – rekao je predsjednik Lovačkog društva Sloga Vinkovci Zvonko Šitum.

Napomenuo je kako Društvo gospodari lovištima Vrapčana (1440 hektara) i Ljeskovac (4724 hektara), a posjeduje i Lovački dom koji je izgrađen 1930. godine. Tijekom svečanosti uručene su nagrade brojnim članovima koji su dali svoj doprinos kako bi se Društvo moglo održati sve do današnjih dana.

storyeditor/2024-05-10/a_dom_zdravlja_foto_kristijan_toplak.jpg Slatina postala nastavna baza za studente 'Vlastitim i EU sredstvima stvaramo bolje uvjete u zdravstvu' storyeditor/2024-05-10/MZC.jpg Irski veleposlanik u Međimurju Dowling: 'Dostigli ste vrlo visoke razvojne standarde' storyeditor/2024-05-09/mandicevac04.jpg Projekt ADAPTVitis vrijedan 2,1 milijun eura Znanstveni odgovor na utjecaj klimatskih promjena na vinogradarstvo