Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti

U biciklističkom maratonu prešli 700 km

Biciklistički maraton
Foto: Grad Bjelovar
“Da se ne zaboravi - zajedno putovima istine” naziv je 14. maratona koji je krenuo iz Bjelovara

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u bjelovarskom središnjem gradskom parku 1. kolovoza startao je 14. biciklistički maraton “Da se ne zaboravi – zajedno putovima istine”. Na putu do Hrvatske Kostajnice i nazad, 11 biciklista vozeći se preko Vrbovca, Varaždina, Koprivnice, Slatine, Pakraca, Čazme ukupno je prešlo oko 700 kilometara.

Dodjela nagrada u Čazmi Nizom događanja obilježen Dan grada Čazme ‘Čazma nije velik grad, ali pred njim su velike mogućnosti’

Maraton je organizirala udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Bjelovar, u suradnji s Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te Udrugom veterana 7. gardijske brigade PUMA. Inače, projekt je prvi put realiziran prošle godine kada je maraton vozilo 11 maratonaca. Također su se susreli na prijevoju Ljubovo kod Gospića s predstavnicima braniteljskih udruga Ličko-senjske županije 118.brigade ZNG-a, 9.GBR, HVIDR-e i lokalne vlasti gospićkog područja, gdje su svi zajedno odali počast, položili vijenac i zapalili svijeće ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima gdje je održana komemoracija u čast 74 poginula hrvatska branitelja, ali i svih branitelja poginulih u Domovinskom ratu.

suradnja s Poljacima Potpisan Sporazum o suradnji Čazma će uz pomoć Poljske bolje koristiti novac iz EU

Na ovogodišnjem startu bicikliste su pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić te predstavnici organizatora. Osim maratona, Grad je i ove godine dostojno obilježio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Svečanostima koje su se održale toga dana pridonijele su i zastavice koje su postavljene na rasvjetne stupove. Grad Bjelovar ih je postavio u suradnji s Koordinacijom udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Bjelovara i Odborom za branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara.   

Dinko Pirak gradonačelnik Odobrenje gradu Čazmi Energetska obnova vrtića Pčelica koji ima upisano 155-ero djece