Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
43. Rombergove glazbene večeri

U čast velikom skladatelju za mjuzikle, operete i filmove zapjevala i Zorica Kondža

Foto: Grad Belišće
Već 43. put u Belišću su otvorene Rombergove glazbene večeri, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće i Amaterskog kazališta Belišće

U kulturnom životu Belišća nezaobilazna je manifestacija posvećena jednom od najpoznatijih skladatelja glazbe za mjuzikle, operete i filmove prve polovine 20. stoljeća, Sigmundu Rombergu.

Bogat program proslave Dana grada Kutine Nagrade Dragutinu Papiću, Eleni Pazman i filmskoj družini OŠ Stjepana Kefelje

Dašak Dalmacije

Već 43. put u Belišću su, 8. studenoga, otvorene Rombergove glazbene večeri, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće i Amaterskog kazališta Belišće. Donijele su pet glazbenih programa za svačiji ukus. A otvorenje 43. Rombergovih glazbenih večeri ostat će posebno zabilježeno u pamćenju kako publike tako i organizatora.

– Belišćane i publiku s područja cijele županije vrhunskim akustičnim koncertom oduševila je glazbena diva hrvatske estrade Zorica Kondža. Fantastične izvedbe i popularne pjesme nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Legendarna Zorica Kondža u Belišće je donijela dašak Dalmacije sa svojim bezvremenskim hitovima "Ti si moj san", "Pokora", "Molitva za tebe", "Zar je voljeti grijeh", "Ima jedan svijet"… – navode u gradskoj upravi.

Našu glazbenu divu u Belišću je na klavijaturama pratio njezin suprug, kompozitor i aranžer Joško Banov te gitarist Denis Matan. Kao uvertira manifestaciji položeno je cvijeće pred spomen-pločom na mjestu gdje se nekada nalazila kuća u kojoj je živio Sigmund Romberg.

BRUXELLES Predstavnici Belišća na EU tjednu regija

Svirali Romberga

Rombergove glazbene večeri nastavile su se u petak, 15. studenoga, koncertom "Atma Mundi Ensemble svira Sigmunda Romberga". Riječ je o jazz/etno ansamblu iz Rijeke. Publika je imala čast slušati i gledati suradnju hrvatskih i talijanskih glazbenika koji su bogatim instrumentarijem putovali kroz svjetsku glazbu. Atma Mundi Ensemble izveo je svoje autorske skladbe, a izveli su i djela Sigmunda Romberga – jazz-klasike "Lover, come back to me" i "Softly as in a morning sunrise" iz operete The New Moon i "Serenade" iz operete The Student Prince.

Izložba u povodu 1000 godina migracija Roma i 150. obljetnice rođenja Mahatme Gandhija "Poruka mladima - uvijek reći NE nesnošljivosti, rasizmu i ravnodušnosti"