Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Cikloturizam

U Čazmi solarni stup s alatom za popravak bicikala

Vožnja biciklom, cikloturizam
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL/Ilustracija
Na stup je ovih dana postavljena i informativna ploča s kartom biciklističkih ruta grada

Grad Čazma radi punom parom, a potvrda za to stigla je ovih dana kada su primili informaciju od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da je njihov projekt 'Zaželi – Program zapošljavanja žena' prošao drugu fazu postupka, točnije procjenu kvalitete.

Projekt Čazma Natura Projekt za turistički razvoj u Čazmi Grade jedino ekokupalište u Hrvatskoj, na projektu će zaposliti 12 osoba

'Zaželi' će zaposliti 15 žena koje će se brinuti o starijim i nemoćnim osobama, a dio žena će se i educirati za deficitarna zanimanja koja će im pomoći u daljnjem zapošljavanju. Inače, projekt će se provoditi 30 mjeseci, a zapošljavat će se žene starije od 50 godina.

Osim toga, sredstva iz natječaja za projekt 'Program razvoja cikloturizma na kontinentu 2017.' omogućila su postavljanje solarnog stupa s alatom za popravak bicikala u Ulici kralja Tomislava u Čazmi. Na stup je ovih dana postavljena i informativna ploča s kartom biciklističkih ruta grada.   

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs Intervju sa županom Damirom Bajsom Nova bolnica je potrebna i koštat će 160 milijuna kuna Tradicionalni lov župana Damira Bajs Tradicionalni lov Lovišta Bjelovarske županije među najboljima u Hrvatskoj