Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
projekt mađarske vlade

U Daruvaru otvoreno novo dječje igralište

Dječje igralište Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Iznimno aktivna zajednica Mađara u Daruvaru potaknula je gradnju ovog igrališta. Ovo nije prvi projekt koji se provodi zbog njih i iznimno mi je drago što se svaki put pokažu proaktivnima, pohvalio je daruvarske Mađare Nandor Čapo

Ovih je dana stanovnicima Daruvara predano na korištenje dječje igralište u Ulici Ive Vojnovića. Igralište je dio projektne podrške Vlade susjedne Mađarske mađarskoj nacionalnoj manjini, u ovom dijelu širokog pojasa Karpatskog prostora. Igralište su otkrivanjem natpisa svečano otvorili predsjednik Foruma mađarskih prosvjetnih djelatnika sa sjedištem u Osijeku Nandor Čapo i gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček. U ime nositelja poslovnih aktivnosti partnerske organizacije za realizaciju programa odgoja i obrazovanja na mađarskom jeziku u Hrvatskoj, Foruma mađarskih prosvjetnih djelatnika, Nandor Čapo je istaknuo da ovo nije jedini takav projekt.

izvrsna suradnja udruga osoba s invaliditetom i Grada Daruvar osigurao nove donacije udrugama osoba s invaliditetom

Vrijednost novootvorenog igrališta je oko 90.000 kuna.

– Iznimno aktivna zajednica Mađara u Daruvaru potaknula je gradnju ovog igrališta. Ovo nije prvi projekt koji se provodi zbog njih i iznimno mi je drago što se svaki put pokažu proaktivnima – pohvalio je daruvarske Mađare Čapo.

Novo igralište samo je mali prilog upotpunjavanju javnih površina spravama za igru u sklopu dječjih igrališta kojih je u samo godinu dana u Daruvaru otvoreno nekoliko. Gradonačelnik Lneniček izrazio je zadovoljstvo realizacijom programa za odgoj i obrazovanje na mađarskom jeziku u Hrvatskoj.

– Drago mi je što je upravo Daruvar izabran za ovaj projekt koji će služiti boljitku sve djece u Daruvaru koja će imati gdje kvalitetno provoditi slobodno vrijeme – istaknuo je Lneniček.

Sajmište Daruvar “Sajmište” postalo omiljeno dječje okupljalište daruvarski policajci Obilježena 27. godišnjica tragične pogibije policijskih službenika