Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Špišić Bukovica

U Dječjem vrtiću Čarobna šuma med jedu kad god žele

Med
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija

Na ulazu u vrtić Čarobna šuma u Špišić Bukovici stoji žuta naljepnica Hrvatskog apiterapijskog društva koja označava da je ovo prvi vrtić u Hrvatskoj u kojem se prije svega koristi – med.

– Na poticaj Gordane Hegić, predsjednice Hrvatskog apiterapijskog društva, uveli smo više mednih obroka na naš jelovnik. Nudimo ga na kruhu za doručak, s pahuljicama, a cilj nam je napraviti zdrave kekse od meda. Djeci je med stalno dostupan u sobi i svatko može uzeti žličicu meda kada poželi – kaže ravnateljica vrtića Ana Šantić. 

Lijepo je reći da je glavni motiv dolazaka u ovu županiju bogata kulturna baština, ali svakako i aktivni turizam, rekla je ministrica Brnjac pri nedavnom posjetu VPŽ-u virovitičko-podravska županija Biseri kulturne i povijesne baštine – pravi mamac za turiste I ove godine festival je izazvao velik interes proizvođača iz Slavonije, ali i šire 5. Festival šunke, vina, rakije i kulena Dodijeljene nagrade najboljim proizvođačima rakije i vina Gradonačelnik Orahovice Saša Rister virovitičko-podravska županija Orahovica je najveće gradilište u Virovitičko-podravskoj županiji