Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Prikupljanje za korisnike Pučke kuhinje Caritasa Zadarske županije

U dva dana donirano oko 800 kilograma hrane i kućnih potrepština

Foto: VIRSKI LIST
Još prije samog početka akcije dobili smo donaciju 200 kilograma krumpira, 100 kilograma mrkve, 20 kilograma cikle i 10 kilograma poriluka koje smo odnijeli u Pučku kuhinju – kaže predsjednik virskog UDDK-a Vicković

Samo u prva dva dana humanitarne akcije prikupljanja pomoći za korisnike Pučke kuhinje u Zadru koju organizira i provodi UDDK Vir, donirano je oko 800 kilograma hrane i kućnih potrepština.

Veliko priznanje Virskoj liječnici Sandri Bašić Kindi prestižna nagrada Grada Zadra

Odazvale se 63 obitelji

Ovoj tradicionalnoj humanitarnoj akciji odazvale su se u tih 48 sati čak 63 virske obitelji pa je predsjednik virskog UDDK-a Goran Vicković izrazio zahvalnost i ponos zbog velikog odaziva stanovništva otoka.

U virskom župnom gdje se prikupljaju donacije, svakodnevno su radili i prikupljali donacije članovi virskog UDDK-a Goran Vicković, Vojna Kapović, Marija Horvat, Alida Bulić Cvitkušić, Alen Glavan, Rozika Bizjak, Mimoza Jevremović i Lidija Šebelja. Ovu tradicionalnu i humanitarnu akciju organizira Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir i trajala je do ponedjeljka 14. prosinca, kada su korisnicima Pučke kuhinje Caritasa Zadarske nadbiskupije virski volonteri dostavili prikupljene potrepštine – izvijestili su iz Vira.

– Nadam se kako smo opet pokazali kakvo srce imaju virski ljudi. Još prije samog početka akcije dobili smo donaciju 200 kilograma krumpira, 100 kilograma mrkve, 20 kilograma cikle i 10 kilograma poriluka koje smo odnijeli u Pučku kuhinju – kaže predsjednik virskog UDDK-a Vicković koji se zahvalio virskom župniku don Juri Zuboviću koji je za ovu akciju ustupio župni ured.

NIKAD UKRAŠENIJI I LJEPŠI OTOK VIR Božićna bajka na virskom Trgu svetoga Jure

Uspjeh lanjske akcije

– Predsjednik virskog UDDK-a podsjetio je i na uspjeh lanjske akcije. Virani su tada donirali oko dvije tone hrane i najrazličitijih kućnih potrepština, a prikupilo ih je 118 virskih obitelji. Donacija je tada zbog velike količine potrepština, odnosno najmanje 130 paketa uredno sortiranih po vrstama robe i hrane, bila dopremljena u kamionu kojega su istovarili Virani koji su tijekom akcije volontirali i prikupljali donacije. To je bila najznačajnija i po prikupljenim potrepštinama najveća humanitarna kampanja koju je proveo virski UDDK, uz sudjelovanje aktiva darivatelja krvi iz Vrsi i Privlake te umirovljenika iz Udruge umirovljenika Jazine-Relja, istaknuli su s Vira.