Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
HARS 2019.

U Garešnici lansirane amaterske rakete

HARS 2019. u Garešnici
Foto: Grad Garešnica
Uz garešnički, sudjelovali su i klubovi iz Vinkovaca, Zagreba, Čakovca, Obrovca i Zadra

Zaljubljenici u astronautizam i znanost o raketama ovih su dana došli na svoje. Naime, Hrvatski astronautički i raketni savez uz pomoć Kluba tehničke kulture Grada Garešnice, Amaterskog raketno-astronautičkog kluba Dubrava iz Zagreba te gradske i županijske Zajednice tehničke kulture i ove je godine u Garešnici organizirao Smotru raketne tehnike HARS 2019. Na njoj su uz garešnički klub sudjelovali klubovi iz Vinkovaca, Zagreba, Čakovca, Obrovca i Zadra.

Šmiljanica Modernizirana dionica ceste između Bjelovara i Garešnice duga 2,5 kilometara

Lansirali su amaterske rakete različitih jačina motora, veličina i dizajna, a zanimljiva smotra uz brojne sudionike okupila je i mnoštvo gledatelja. Predsjednik garešničkog kluba Saša Jakopović rekao nam je da je svrha programa druženje i razmjena iskustva hrvatskih raketnih modelara s raketnim modelarima iz drugih zemalja te promocija raketne tehnike u Hrvatskoj.

Najveća investicija u Garešnici U Tehno parku Garešnica 18 poslovnih prostora

– Prednost susreta svakako je i prilika da stariji članovi Saveza prenesu znanje o jačim raketnim motorima i elektrotehnici novim mlađim članovima, a i svi uživamo u druženju s istomišljenicima, posebno zato što se rijetko susrećemo u ovako velikom broju – kazao je Saša Jakopović, predsjednik Kluba tehničke kulture Grada Garešnice.