Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Međimurje

U knjižnici igračaka besplatno posudite autić, lutku ili društvenu igru

1/14
Foto: Međimurska županija
Centar igre i knjižnica igračaka bit će otvoreni dva puta tjedno u trajanju od tri sata, istaknula je koordinatorica Centra igre i knjižnice igračaka „Krenimo zajedno“ Monika Kamenić

- Ovo je mjesto mojih snova jer se mogu stalno igrati - riječi su mališana Davida Kahrimanovića koji je posjetio novootvoreni Centar igre i knjižnice igračaka „Krenimo zajedno“ u Orehovici, a koji je namijenjen djeci različitog uzrasta. Centar je smješten u prostoru Osnovne škole Orehovica, a unutar Centra bit će opremljena knjižnica u kojoj će djeca moći besplatno posuditi igračku ili društvenu igru, prenijeli su iz Međimurske županije.

“Najkozarskija” županija U pripremi nova robna marka "Međimurska jaretina"

Nositelj projekta je općina Orehovica i Osnovna škola Orehovica u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem „Korak po korak“. Ukupni iznos projekta za osnovnu školu Orehovica i osnovnu školu „Braća Bobetko“ Sisak koja je također uključena u projekt je 522.036,50 kuna.

Branko Sušec, ravnatelj osnovne škola Orehovica ponosan viđenim te što se upravo na dan kada škola obilježava 150. obljetnicu školstva u Orehovici, otvara Centar igre i knjižnica igračaka u OŠ Orehovica kazao je:

Foto: Međimurska županija

- Ovaj Centar je mjesto igre gdje djeca mogu sudjelovati u različitim kreativnim, zanimljivim aktivnostima s drugom djecom, ali i odraslima. Dodana vrijednost je da ovaj Centar nudi roditeljima besplatne informacije o odgoju djece, njihovom zdravlju, učenju, razvoju, a također je i mjesto gdje se djeca, roditelji, obitelji mogu besplatno družiti.

Turizam svih 365 dana 'S osvojenih 11 Decantera na 600 ha "Međimurska vinska cesta" ima najkvalitetnija vina na svijetu'

Franjo Bukal, načelnik Općine Orehovica dodao je:

- Trošak uređenja i rada Centra sufinanciran je sredstvima EU projekta „Toy to Share, Play to Care“ , općine Orehovica, osnovne škole te donacijama poslovnih i privatnih subjekata. Ovaj Centar je na ponos svih naših mještana. Iskrene čestitke na ideji.

Foto: Međimurska županija

O okviru spomenutog projekta Centri slični ovome otvaraju se i na području Slovačke, Mađarske, Italije, Latvije, Slovenije i Turske.

- Centar će biti koristan i djeci koja odrastaju u kućnom okruženju koje ne obiluje igračkama i poticajima za učenje. Centar igre i knjižnica igračaka bit će otvoreni dva puta tjedno u trajanju od tri sata - istaknula je koordinatorica Centra igre i knjižnice igračaka „Krenimo zajedno“ Monika Kamenić.

Rad Centra igre i knjižnice igračaka „Krenimo zajedno“ temelji se na četiri komplementarna načela, a to su interakcija djece i odraslih, raznolikost, jednakost i pravna uključenost, usluge za poticanje razvoja i učenja djece koje se temelje na potrebama zajednice i integrirane usluge za djecu i njihove obitelji.

Foto: Međimurska županija

JEDINSTVENI DOGAĐAJ Međimurje domaćin prvog Nacionalnog kongresa ugostitelja koji je okupio više od 400 dionika

- Centar za igru je upravo primjer obrazovanja kakvog želimo i kojem težimo u Međimurskoj županiji. Ovo je primjer holističkog pristupa djeci te da djeca putem igre, ali i korištenjem vrhunskih uvjeta koji pokušavamo stvoriti, imaju najbolje obrazovanje jer ulaganje u obrazovanje je najbolji ulog u budućnost naše djece. Osnovna škola Orehovica ima jednosmjensku nastavu, novu dvoranu, a sad i Centar za igru i knjižnicu igračaka i želja nam je da svaka škola u Međimurskoj županiji bude vrhunski uređena i da ima najbolje uvjete za naše mlađe sugrađane - istaknuo je međimurski župan Matija Posavec.

Djeca iz Centra napravila su šarenu vrpcu koja je opis prekrasnog Centra za igru i knjižnice igračaka u Orehovici, a prerezala ju je Rea Nađ.