Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
čak 110 vezova

U Kraljevici svečano otvorena luka Carovo

Foto: Primorsko-goranska županija
Uređenjem lučkog bazena Carovo uz povećanje broja komunalnih vezova, željela se povećati razina sigurnosti za plovila kao i za njihove vlasnike i korisnike koji su do uređenja luke plovila privezivali na improviziranim privezištima

U Kraljevici je održano svečano otvorenje luke otvorene za javni promet Carovo, projekta Primorsko-goranske županije, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i ŽLU Bakar-Kraljevica-Kostrena vrijednog preko 8 milijuna kuna. Novoizgrađena luka Carovo obuhvaća pet armirano-betonskih gatova dužine 282 metra i ukupne površine od 1102 četvorna metra sa 110 vezova s vanjske strane i mogućnošću priveza 40-tak manjih plovila s unutarnje strane gatova.

splitsko-dalmatinska županija Domagoj Maroević: Počinjemo graditi luku Sućuraj vrijednu 22 milijuna kuna

Uređenjem lučkog bazena Carovo uz povećanje broja komunalnih vezova, željela se povećati razina sigurnosti za plovila kao i za njihove vlasnike i korisnike koji su do uređenja luke plovila privezivali na improviziranim privezištima. Jedan dio novouređene luke projektiran je na način da se omogući pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Na svim gatovima izvedena je LED rasvjeta sa solarnim napajanjem.

Ministar Butković izrazio je zadovoljstvo još jednim uspješno realiziranim projektom na području Primorsko-goranske županije i Grada Kraljevice čime je nastavljen niz ulaganja u razvoj županijskih luka „Ovaj projekt započeo je 2017. godine, a Ministarstvo je za njega izdvojilo ukupno 6,3 milijuna kuna. Ponosan sam što smo pokrenuli veliki investicijski ciklus u čitavu prometnu infrastrukturu. Uspjeli smo po prvi puta koristiti i europska sredstva za gradnju lučke infrastrukture i dosada smo potpisali i ugovorili oko 300 milijuna kuna, a ukupno je na raspolaganju oko 700 milijuna kuna. Ono na što sam ponosan sam je što smo uspjeli pokrenuti veliki investicijski ciklus i u čitavu lučku infrastrukturu, jer znamo što znači izgraditi luku, lukobran itd., to je nova slika naših mjesta“ zaključio je ministar.

Izgradnja infrastrukture u Luci Brod Plovnom Savom do gospodarskog razvoja

Županijska lučka uprava Bakar-Kraljevica-Kostrena investitor je projekta koji potpisuje riječka tvrtka Marecon, a izvođač radova je BSK commerce također iz Rijeke.