Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka 888 pregleda
Naleti na divljač

U mjesec dana čak 69 životinja stradalo na cestama, vozači oprez!

srne
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Najviše stradavaju srne, odnosno srndaći, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 250.000 kuna kažu iz policije

U samo mjesec dana, točnije tijekom travnja, na cestama Karlovačke županije stradalo je čak 69 životinja. Riječ je uglavnom o srnama na koje vozači nalete u noćnim ili ranim jutarnjim satima kada je i slabija vidljivost vozača, ali i opreznost životinja.

Naleti na divljači postaju sve veći problem, pa iz PU karlovačke upozoravaju vozače da moraju biti oprezniji za volanom. Tim više što su ceste, na kojima se naleti na divljač događaju, propisno označene kao mjesta gdje se može očekivati da vam put presiječe srna, lisica, kuna ili neka druga životinja koja može doći iz šume pored ceste. 

- Najviše stradavaju srne, odnosno srndaći, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 250.000 kuna. Upozoravamo vozače da moraju prilagoditi brzinu uvjetima na cesti. Posebno pažljivi moraju biti na cestama izvan naselja. Vozač koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno odgovara ukoliko se utvrdi da je u naletu na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja - kažu u PU karlovačkoj.