Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Projekt vrijedan 7,2 milijuna kuna

U novi dječji vrtić u Sibinju uselilo 70-ak sretnih mališana: Ovo je prekrasno!

Upravno vijeće donijelo je odluku da se može upisati i više od 54 mališana
1/3
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Još 2016. godine gradnja vrtića bila je istaknuta kao prioritet u općinskoj strategiji razvoja, istaknuo je načelnik Općine Sibinj Josip Pavić.

Vrtić je prekrasan, predivan! Djeca su išla u privatni vrtić, no čim se izgradio u našem mjestu, prijavili smo ih ovdje i sada smo prvi put ušli, ovo je stvarno fantastično! Živimo u Sibinju, otvaranje vrtića dobro je za mališane, ali i za nas roditelje – kazala je Ana Katić, majka 4,5-godišnje Nole i tri godine mlađeg Adama, nekoliko trenutaka nakon što su ušli u novootvoreni vrtić u Sibinju.

INVESTICIJA VRIJEDNA 860.000 KUNA Novo igralište najljepšem vrtiću u Hrvatskoj

Nola i Adam dvoje su od sedamdesetak sretnih mališana koji su upisani u Dječji vrtić Sibinj, koji su simboličnim rezanjem vrpce otvorili ministrica poljoprivrede Marija Vučković i načelnik općine Sibinj Josip Pavić. Vrtić je sagrađen u sklopu Programa ruralnog razvoja, sredstvima Europske unije, u iznosu nešto većem od 6 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta je 7,2 milijuna kuna, a preostali dio sredstava osiguran je iz općinskog proračuna. Načelnik je pozdravio sve goste i podsjetio kako je još 2016. godine izgradnja vrtića bila istaknuta kao prioritet u općinskoj strategiji razvoja.

– Planirani kapaciteti vrtića su popunjeni, Upravno vijeće donijelo je odluku da se može upisati i nešto više od planiranih 54 mališana, a s obzirom na to kakav je interes, vjerujem da ćemo za koju godinu moći i proširiti ovaj vrtić – istaknuo je načelnik Pavić. Domaćinima je čestitao i župan Danijel Marušić te naglasio da je tijekom prošle godine Ministarstvo poljoprivrede u Brodsko-posavsku županiju plasiralo više od 304 milijuna kuna, za velik broj projekata. Ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić pohvalila je sve koji su sudjelovali u realizaciji projekta jer to, kako je kazala, nije nimalo jednostavan posao.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković istaknula je da je ministarstvo potkraj 2018. i početkom 2019. godine kroz Program ruralnog razvoja ugovorilo izgradnju 200 vrtića u cijeloj Hrvatskoj ukupne vrijednosti veće od milijardu kuna:

Varaždin Prvi novi dječji vrtić u 40 godina, uloženo osam milijuna kuna

– U Brodsko-posavskoj županiji iz tog programa financirana je i obnova 12 vrtića te jednog dječjeg igrališta. Na taj način omogućavaju se osnovni uvjeti za odgoj i obrazovanje djece u ranoj i predškolskoj dobi, ali na tome nećemo stati. U sljedećem financijskom razdoblju, osim financiranja osnovne infrastrukture, posebna pozornost bit će posvećena poljoprivrednim i šumarskim školama, fakultetima i sveučilištima, jer bez mladog i obrazovanog poljoprivrednika, šumara, drvoprerađivača neće biti ni obnove naših ruralnih prostora – kazala je ministrica.