Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
garešnica

U novom plasteniku učili o ljekovitom bilju

Foto: Grad Garešnica
Polaznici "Rajskog vrta" kuhali čajeve, učili o eteričnim uljima i proizvodili mirisne soli

Upotreba ljekovitog bilja i cvijeća naziv je edukacije održane ovih dana, koju provodi Poduzetnički centar Garešnica s partnerima Gradom Garešnica i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

za grad garešnicu Vida novi stari predsjednik Zajednice tehničke kulture

Projekt se, inače, provodi u sklopu Europskog projekta pod nazivom Rajski vrt. Namijenjen je nezaposlenim osobama, kako bi se educirale o ljekovitom bilju, cvijeću i povrću te se osposobile za uzgoj i preradu. Polaznicima je prošli tjedan počela praktična nastava u plasteniku sagrađenom u blizini Tehno parka u Poduzetničkoj zoni Kapelica.

Projekt je vrijedan 824.000 kuna i u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda. Kako bi se polaznicima olakšalo i omogućilo sudjelovanje, organiziran je i besplatan prijevoz te obroci za polaznike, od kojih većina dolazi s područja grada Garešnice i iz susjednih općina.

garešnica Žunac: Cilj je ravnomjerno razvijati sve županije

Predviđeno je da projekt traje do 26. rujna ove godine, a počeo je 26. travnja 2019. Kao svoj glavni cilj navode se promocija i poticanje samozapošljavanja nezaposlenih i ranjivih skupina ljudi u gradu Garešnici i okolici, uz poticanje uzgoja ljekovitog bilja i cvijeća te učinkovite provedbe županijske strategije razvoja ljudskih potencijala.