Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Značajne uštede

U Novom Vinodolskom i Kraljevici kreće energetska obnova škola

Energetska obnova
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Kako je rekao župan Komadina, završetkom ovog projekta očekuju se značajne uštede u potrošnji energije od gotovo 80 posto, a ušteđena sredstva preusmjerit će se u školske aktivnosti

Župan Zlatko Komadina, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, pročelnik UO za regionalni razvoj Ljudevit Krpan te ravnatelj REA Kvarner, posjetili su osnovne škole u Novom Vinodolskom i Kraljevici gdje započinju radovi na energetskoj obnovi. U obilasku su im se pridružili i gradonačelnici Velimir Piškulić i Dalibor Čandrlić jer se ovaj projekt realizira i uz sufinanciranje iz proračuna Grada Novog Vinodolskog kao i Kraljevice.

brodska linija projekt MOSES Lošinj i Susak dobivaju brodsku vezu s Trstom

Vrijednost radova za OŠ Ivana Mažuranića iznosi 5.865.614,75 kuna, dok će za realizaciju radova na OŠ Kraljevica biti izdvojeno 2.884.616,75 kuna. Grad Novi projekt će sufinancirati s iznosom od  543.130 kuna, dok će Kraljevica sudjelovati s 355.000 kuna.

Građevinskim mjerama poboljšat će se energetska učinkovitost zgrade toplinskom izolacijom pročelja i krovišta, obradom dotrajalog krova te zamjenom postojeće energetski neučinkovite stolarije. Završetak realizacije projektnih aktivnosti predviđen je za 31. ožujka 2019. godine.

Kako je istaknuo župan Komadina završetkom ovog projekta očekuju se značajne uštede u potrošnji energije od gotovo 80 posto, a  ušteđena sredstva preusmjerit će se u školske aktivnosti. 

Cjelokupan projekt Energetske obnove koji obuhvaća 8 škola u ime PGŽ vodite će Ustanova REA Kvarner, priopćili su iz županije

Županije - prijatelji djece Priznanja Proglašene prve županije prijateljice djece Nagrade za plavu zastavu Njivice Dodijeljena priznanja za višegodišnju vjernost programu "Plava zastava"