Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
projekt MOSES

Lošinj i Susak dobivaju brodsku vezu s Trstom

brodska linija
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Regija Friuli Venezia Giulia vodeći je partner u tom projektu, a uz PGŽ sudjeluje i Istarska županija te talijanska regija Molise

Na redovnom susretu s novinarima zamjenica župana Marina Medarić izvijestila je o partnerstvu PGŽ u provedbi europskog projekta MOSES koji se odnosi na pomorsko i multimodalno povezivanje područja Sjevernog Jadrana. Regija Friuli Venezia Giulia vodeći je partner u tom projektu, a uz PGŽ sudjeluje i Istarska županija te talijanska regija Molise.

Nagrade za plavu zastavu Njivice Dodijeljena priznanja za višegodišnju vjernost programu "Plava zastava"

Cilj tog projekta je poboljšati pomorske i multimodalne transportne usluge između Italije i Hrvatske u cilju uspostavljanja kvalitetnijih i održivih prekograničnih veza. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 1.175.085,00 eura, dok ukupan proračun Primorsko-goranske županije iznosi 312.850,00 eura. 

"PGŽ će u okviru svog dijela projektnih zadataka koordinirati Pilot aktivnosti na uspostavi novih pomorskih veza na liniji između luke Trst, luka na području Istarske županije i luka Mali Lošinj i Susak. U tu svrhu provest će se i sanacija operativnog mola i izgradnja obalnog zida u luci Susak, a plan je da linija starta već za ovu turističku sezonu i to u eksperimentalnoj fazi, dakle da se provjeri interes za korištenje te nove brodske veze iz Trsta. PGŽ je ovaj projekt primarno zanimljiv zbog razvoja turizma kroz bolju pomorsku povezanost, a uz to dobit ćemo sredstva za obnovu lučke infrastrukture na otoku Susku", istaknula  je zamjenica, izvijestili su iz županije.

Župan Zlatko Komadina oporba napustila sjednicu Primorsko-goranska Županijska skupština prihvatila rebalans