Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
PLETERNICA

U obnovljenoj školi ušteda energije 82%

Foto: Požeško-slavonska županija
Osnovna škola fra Kaje Adžića u Pleternici 25. je školska ustanova čiji je osnivač Županija i na kojoj je dovršena energetska obnova

Završena je energetska obnova zgrade Osnovne škole fra Kaje Adžića u Pleternici. Riječ je o 25. školskoj ustanovi čiji je osnivač Požeško-slavonska županija na kojoj je dovršena energetska obnova.

DVORAC S PARKOM U TRENKOVU Riznica i prirodna oaza u kojoj se slavi nasljeđe baruna Trenka

To je ujedno i najveći pojedinačni projekt s ukupno uloženih više od 18 milijuna kuna. Obnova je financirana sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Požeško-slavonske županije te Grada Pleternice. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 31. listopada 2018., a stručnu pomoć u administrativnom dijelu pripreme i u provedbi projekta pružio je Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije.

Radovima na energetskoj obnovi povećana je toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora, vanjskoga zida te poda, a dotrajala vanjska stolarija zamijenjena je novom. Ostvarena je ušteda toplinske energije u iznosu od 81,76 posto u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada je iz energetskog razreda D prešla u razred A.

Započela provedba projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Najsuvremenija znanja u području poljoprivrede uz više praktičnog rada

Ravnatelj škole Hrvoje Galić na završnoj konferenciji projekta naglasio je kako je pleternička škola najveća po broju učenika na području Požeško-slavonske županije te jedna od najvećih u Hrvatskoj.