Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Šibensko-kninska županija

U okviru projekta HERCULTOUR održana godišnja skupština međunarodne udruge HERA

Foto: Šibensko-kninska županija
Udruga HERA planira, organizira i provodi aktivnosti radi smanjenja sezonalnosti turističke potražnje

Šibensko-kninska županija bila je domaćin godišnje skupštine međunarodne udruge HERA. Skupština je organizirana u okviru provedbe projekta HERCULTOUR - strateškog projekta vrijednog 1,17 milijuna eura koji se financira putem Standard + poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija - Hrvatska 2014.- 2020.

Uspon na Aconcaguu šibenski planinari posvetili su Zlatiboru Prginu Prijam šibenskih planinara koji su osvojili Aconcaguu Šibenčani osvojili vrhove Južne Amerike i Afrike

Na godišnjoj skupštini prezentirale su se i usvojile promjene statuta, odabrani su novi predstavnici u tijelima udruge, prezentirana su financijska izvješća te izvješća o aktivnostima u 2018. godini, ali i novi Akcijski plan udruge kojeg je izradila konzultantska tvrtka Osam d.o.o.

Udruga HERA osnovana je u okviru provedbe istoimenog projekta kojeg je Šibensko-kninska županija provodila kao projektni partner od 2014 do 2016. godine, s ciljem dodjeljivanja oznake HERA zaslužnim kulturno – turističkim rutama i centrima za posjetitelje. Udruga HERA planira, organizira i provodi aktivnosti radi smanjenja sezonalnosti turističke potražnje te promovira održivi turizam kroz organizaciju seminara, javnih predavanja, edukacija i konferencija iz područja djelovanja Udruge, sukladno posebnim propisima.

Brod IB BIOS DVA dug 36 metara prikupljat će podatke s 19 lokaliteta, a rezultati će biti prikazani i u budućem posjetiteljskom centru Počeo znanstveni monitoring ušća Krke od Skradinskog buka do tvrđave sv. Nikole Istraživački brod uplovio u Šibenik, sofisticiranom opremom pratit će što se događa u moru