Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
'Tirkizni dan'

U Osijeku obilježen Svjetski dan borbe protiv karcinoma jajnika

1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
Predsjednica Udruge „JA KA“  Veselinka Kastratović istaknula je da od karcinoma jajnika u Hrvatskoj godišnje oboli 400 do 450 žena, od kojih je 50 s područja Osječko-baranjske županije gdje oko 20 žena i podlegne bolesti

Nakon javne tribine o ženskom genitalnom zdravlju i konferencije za medije, Udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika „JA KA“ Osijek provela je još jednu aktivnost u sklopu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv karcinoma jajnika „Tirkizni dan“.

Novi CT uređaj u Krapinskim toplicama Preventiva U deset gradova u svibnju kreće program ranog otkrivanja raka pluća

Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku članice Udruge dijelile su letke o karcinomu jajnika i Udruzi te razgovarale sa zainteresiranim građanima o oboljenju, simptomima, liječenju te osobito iskustvu koje su prošle kroz oboljenje. Građani su ujedno pozvani da im se pridruže u sljedećim akcijama.

Predsjednica Udruge „JA KA“  Veselinka Kastratović istaknula je da od karcinoma jajnika u Hrvatskoj godišnje oboli 400 do 450 žena, od kojih je 50 s područja Osječko-baranjske županije gdje oko 20 žena i podlegne bolesti. Sve češće se oboljenje događa i ženama mlađe životne dobi.

Konferencija Fight&Win - Kako se oduprijeti raku Konferencija “Fight & Win: Kako se oduprijeti raku?” ‘Rak nije samo problem pacijenta i liječnika, nego cijele države’

Udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika „JA KA“ Osijek pripremila je „Abecedu karcinoma jajnika“ koja će biti objavljena na  Facebook stranici Udruge, a pripremit će i tiskano izdanje.