Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Radovi na cestovnoj infrastrukturi u SMŽ-u

U ožujku kreće obnova Galdovačkog mosta

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Najavljen je i čitav niz projekata Hrvatskih cesta u ovoj i sljedećoj godini na području Sisačko-moslavačke županije. Tako će biti nastavljeni radovi na sanaciji mosta Gromova u Sisku, započeti gradnja mosta preko rijeke Odre i pristupnih cesta

Uskoro će početi sanacija mosta na rijeci Savi u sisačkom naselju Galdovo, objavio je župan Ivo Žinić koji je obišao protekli tjedan most, u pratnji predstavnika Hrvatskih cesta, koje su izradile projektnu dokumentaciju i provele javnu nabavu za radove.

– Velik je ovo projekt, radit će se detaljna sanacija, a vrijednost radova je 9,75 milijuna kuna i nadzor koji je otprilike 480.000 kuna. To je, dakle, investicija ukupno vrijedna više od 10 milijuna kuna. Ugovor s izvođačem je potpisan i radovi će krenuti početkom sljedećeg mjeseca, dakle početkom ožujka – kazao je župan te pojasnio kako će radovi obuhvatiti sanaciju metalne i betonske konstrukcije te gradnju nove pješačke staze koja je naročito oštećena.

s ciljem promicanja regionalne i lokalne mobilnosti Uz veliku pomoć EU fondova, Sisak dobio 20 novih autobusa

– Bit će izveden i potpuno novi asfaltni sloj, nove ograde i sva potrebna prometna signalizacija. Radovi će trajati desetak mjeseci. Most neće biti zatvoren, ali će za vrijeme izvođenja onih najkompleksnijih radova na samoj konstrukciji možda biti zatvoren pola dana – dan ili nekoliko sati. Za to vrijeme građani će na drugu obalu Save morati preko mosta u Crncu – rekao je župan.

Najavljen je i čitav niz projekata Hrvatskih cesta u ovoj i sljedećoj godini na području Sisačko-moslavačke županije. Tako će biti nastavljeni radovi na sanaciji mosta Gromova u Sisku, započeti gradnja mosta preko rijeke Odre i pristupnih cesta. Najavljena je rekonstrukcija državne ceste na području Tanca (Općina Jasenovac) te državne ceste na dionicama od Panjana do Hrvatske Kostajnice, a poslije i od Panjana prema Kukuruzarima.

Župan je najavio i podizanje ceste kod Letovanića kako bi se spriječilo njezino plavljenje.

u gradskom proračunu za stipendije osigurano 600.000 kuna Grad Sisak stipendira stotinu studenata, među kojima i 32 nova