Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
U Malom Lošinju započelo peto godišnje doba – vrijeme karnevala koje traje do 25. veljače

U pet tjedana niz događanja za velike i male maškare

Foto: Grad Mali Lošinj
Ove godine, Lošinjski karneval obilježava 20 godina postojanja pa će se tako 12. veljače u 19 sati u palači Fritzi održati otvorenje izložbe kostima u kojima su se kroz 20 godina postojanja predstavljali na povorkama na Lošinju i u Rijeci

Preuzimanjem ključeva Grada u Malom Lošinju započelo je peto godišnje doba – karneval koji ove godine traje sve do 25. veljače. Ovogodišnji dinamičan karneval u 5 tjedana za velike i male maškare donosi pregršt događanja.

Počinje dinamični Lošinjski karneval Bit će održana i jedinstvena morska utrka – #MareMonada

Osim subota rezerviranih za maškarane tance, izbora kraljice karnevala te nedjelja koje su za dječje maškarane zabave na kojima i ove godine neće nedostajati animacije za najmlađe, maskota i facepaintinga, ono što malološinjski karneval izdvaja od ostalih je jedinstvena maškarana morska utrka - #MareMonada. To je utrka na moru u plovilima različitih oblika do četri metra koja nisu na motorni pogon. Dobrodošle su bačve, plutače, luftmadraci, surf daske, sandoline i ostali što originalniji maškarani plutajući objekti. U ovoj utrci nije svrha doći prvi do cilja, već dobro se zabaviti.

Zadnji vikend, 22. veljače održava se i Balinjerada ulicom braće Vidulića i završnom točkom na samom trgu, a na pusni utorak uz dvije povorke, jutarnju dječju i popodnevnu glavnu, u večernjim satima sve maškare i one željne dobre zabave zabavljat će Mauro Staraj&La Banda.

Grad planira nova ulaganja u uređenje vrtića i igrališta U vrtićima se uz odgojitelje o 276 djece brine i šest stručnih suradnika

Karneval će i ove godine biti obilježen i u Velom Lošinju i u Nerezinama.

Ove godine, Lošinjski karneval obilježava 20 godina postojanja pa će se tako 12. veljače u 19 sati u palači Fritzi održati otvorenje izložbe kostima u kojima su se kroz 20 godina postojanja predstavljali na povorkama na Lošinju i u Rijeci.