Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka 1755 pregleda
Sisak

U petak se ruši Guinnessov rekord za najdužu štrudlu na svijetu

Foto: Grad Sisak
Riječ je o tradicionalnoj štrudli od jabuka koja bi trebala biti dugačka između 1500 i 1600 metara te težiti oko dvije tone

Sisak će se prema svemu sudeći ovog petka upisati u knjigu Guinnessovih rekorda. Naime, bazeni u Capragu bit će u petak, 21. lipnja, mjesto na kojem će u sklopu manifestacije City Games, nastati najduža štrudla na svijetu.

Sisak Upisi za informatičke ljetne radionice

- Riječ je o tradicionalnoj štrudli od jabuka koja bi trebala biti dugačka između 1500 i 1600 metara te težiti oko dvije tone. Planirana težina tijesta je 800 kilograma, dok bi nadjev trebao težiti 1200 kilograma. Za izradu ove štrudle utrošit će 500 kilograma brašna T-400, 1000 kilograma jabuka, 200 kilograma šećera, 200 kilograma margarina, 50 kilograma mljevenog šećera te dodatno limuna, cimeta i soli - kazuje Snježana Kožić iz tvrtke Mlin i pekare, koji će proizvesti ovu najdužu štrudlu na svijetu, dodajući kako se predviđa da će za izradu najduže štrudle biti potrebno između 250 i 300 radnih sati. 

Štrudla će biti složena na stolovima, u više redova, u neprekidnom nizu, a nakon službenog mjerenja bit će podijeljena posjetiteljima za degustaciju.

Organizator ovog pokušaja obaranja Guinnessovog rekorda je Autopromet Sisak d.o.o., a sve počinje na bazenima u Capragu od 18 sati.

potpora U Sisak stiglo 20 novih autobusa: EU plaća ukupno 187 autobusa za devet gradova Gradski muzej Sisak Konzervatorsko-restauratorska radionica u Parku skulptura Željezare Sisak