Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Jedna od najuspješnijih razvojnih agencija u Hrvatskoj

U petnaest godina proveli 62 projekta teška 23 mil. eura

Foto: Međimurska županija
REDEA danas zapošljava 24 osobe specijalizirane za razna područja

Šezdeset i dva projekta vrijedna 23 milijuna kuna nanizala je Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA koja je proslavila 15 godina postojanja. Proizašla je iz Međimurskog poduzetničkog centra, a danas jedna od najuspješnijih razvojnih agencija u Hrvatskoj, zahvaljujući kojoj je Međimurje prepoznato kao dobra ulagačka destinacija.

ANALIZA REZULTATA Virovitičko-podravska županija lider u povlačenju novca iz Europske unije

U provedbi 11 projekata

Kao regionalni koordinator bave se strateškim planiranjem, razvojem gospodarstva, poljoprivredom i ruralnim razvojem te razvojem ljudskih potencijala. Prvih deset godina agencija je naglo rasla, a danas zapošljava 24-ero ljudi specijaliziranih za područja gospodarstva, društvenih djelatnosti, ruralnog razvoja, strateškog planiranja i provedbu projekata financiranih iz fondova Europske unije.

– U tom razdoblju bavili smo se privlačenjem stranih ulaganja, zahvaljujući kojima smo osvojili brojne nagrade, a istovremeno smo dobili sredstva za pripremu projektne dokumentacije i stvorili temelje za sve što se danas gradi na području Međimurja – kaže ravnateljica REDEA-e Sandra Polanec Marinović.

Posljednjih pet godina zaživjeli su svi projekti koje su godinama pripremali, a Međimurje je postalo veliko gradilište. U 15 godina djelovanja uspješno su proveli 62 projekta vrijedna oko 23 milijuna eura, a trenutačno je u provedbi 11 projekata vrijednih 30 milijuna eura. Među projektima koji su prošli preko REDEA-e su i fortifikacije Starog grada Zrinskih, rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice, Međimurska palača turizma, Metalska jezgra, projekt "Med dvemi vodami"...

DECENTRALIZACIJA Četvrtina zaposlenih otišla iz sustava Međimurske županije

Ulaganje u novu tehnologiju

Od 1. srpnja 2018. godine djeluje kao Javna ustanova za razvoj Međimurske županije, koja joj je kao osnivač jedan od najvećih projektnih partnera.

– REDEA na godinu povuče 10 milijuna kuna sredstava iz raznih fondova što svjedoči o njenoj svrsi i održivosti, a zahvaljujući razvojnoj agenciji naše općine, gradovi, poduzetnici i institucije mogu ulagati u novu tehnologiju, otvarati nova radna mjesta i postavljati standarde kojima težimo u Međimurskoj županiji – kaže župan Matija Posavec.