Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
POTPISANI UGOVORI ZA PRODAJU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U VLASNIŠTVU RH NA PODRUČJU NOVSKE

U poljoprivredne svrhe stavlja se 75 hektara zemlje

Foto: Grad Novska
Na natječaj za kupnju se prijavilo 36 osoba, a uvjetima udovoljilo njih 22 s kojima su potpisani ugovori

Za kupnju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Novske kroz Javni natječaj je ponuđeno 249 katastarskih čestica, ukupne površine 103,04 hektara.

Projekt se financira iz EU Do kraja godine Novska dobiva Dnevni centar za starije osobe, a sljedeći je korak Dom za starije

Prijavilo se 36 osoba vlasnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a prema dostavljenim pravovaljanim ponudama i redoslijedu prava prvenstva, Pravilniku o provođenju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH, udovoljila su 22 ponuditelja.

Ponude najpovoljnijih ponuditelja obuhvatile su 164 katastarske čestice u katastarskim općinama: Borovac, Brestača, Bročice, Kozarice, Lovska, Novi Grabovac, Paklenica, Plesmo, Rajić Donji, Rajić Gornji i Subocka, ukupne površine 74.4394 hektara i utvrđenom prodajnom cijenom 815.602,64 kuna.

POTPORE GRADA ĐAKOVA Poljoprivrednicima ukupno 225.000 kuna

Od navedenog iznosa 65 posto pripada jedinici lokalne samouprave za uređenje poljskih putova, čime se na taj način privode zarasle poljoprivredne površine svrsi.

– Vjerujemo da će to biti veliki doprinos vama u daljnjem razvoju i širenju poljoprivredne proizvodnje – naglasio je zamjenik gradonačelnika Siniša Kesić, pri potpisivanju ugovora, najavivši nove natječaje i skorašnje potpisivanje s još devet poljoprivrednih proizvođača za kupnju zemljišta.Ovim se u funkciju stavlja poljoprivredno zemljište koje je većinom obraslo i koje su kupci najkasnije u roku od tri godine dužni privesti poljoprivrednoj proizvodnji.