Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
zavladalo blagdansko ozračje

U pravoj božićnoj bajci u Lipiku najbolje ćete uživati noću uz prigodnu rasvjetu

Lipik
Foto: Lipički compas
Gradonačelnik Vinko Kasana ističe kako u Lipiku smatraju da je važno da im covid ne ukrade Božić. Iz inata su uredili i okitili grad i pružili sugrađanima vizualno zadovoljstvo uoči najradosnijeg blagdana, pazeći pritom ipak da sve bude u skladu s vremenom i epidemiološkim mjerama

Mirisi Božića polako, ali sigurno otvorili su svoja vrata najsvečanijem dijelu godine. Dolaskom prosinca u Lipiku je i ove godine zavladalo pravo blagdansko ozračje. Simbolični početak adventa obilježilo je paljenje prve adventske svijeće 28. studenoga na trgu Hrvatskih branitelja Lipika.

PROJEKT PREKOGRANIČNE SURADNJE Lipik će uskoro dobiti digitalni inovacijski centar

Epidemiji unatoč

Unatoč tome što je čitava ova godina u potpunosti neuobičajena i što su građani za mnogo toga što je dosad bilo uobičajeno zakinuti, u Lipiku su ipak odlučili osigurati svojim građanima i po sjetiteljima dašak adventa.

Ulice grada uređene su instalacijama i lampicama u božićnom duhu, a posjetitelji imaju priliku upustiti se u blagdansku šetnju Božićnim parkom te istražiti znamenitosti Toplica Lipik, Kursalona, Wandelbahna, Jelkinog brijega, perivoja. Prava adventska bajka u Lipiku se najbolje može vidjeti noću uz prigodnu rasvjetu. – Izrazito nas veseli oduševljenje naših najmlađih sugrađana, vrtićanaca i školske djece koji su prvi primijetili neke od ukrasa. Ova neobična godina radi epidemiološke situacije spriječila nas je u održavanju tradicionalnih manifestacija, okupljanja i druženja, no ovim načinom želimo približiti svima na siguran način dašak Božića kako bi u krugu obitelji mogli provesti zajedničko vrijeme – poručila je Ivana Pleše, voditeljica turističke agencije. Gradonačelnik Vinko Kasana ističe kako u Lipiku smatraju da je važno da im covid ne ukrade Božić. Iz inata su uredili i okitili grad i pružili sugrađanima vizualno zadovoljstvo uoči najradosnijeg blagdana, pazeći pritom ipak da sve bude u skladu s vremenom i epidemiološkim mjerama.

POVUKLI GOTOVO 400 TISUĆA KUNA Lipik će nagodinu dobiti tri nova teniska terena

Tradicija se nastavlja

– Mirisi Božića u Lipiku egzistiraju već sedam godina. Kada Lipik u ovo vrijeme ne bi bio okićen, mislim da to ne bi bio Lipik. Naravno da neće biti nikakvih javnih okupljanja, dočeka Nove godine kao ni svega onoga što smo imali proteklih godina, ali lijepo je da ljudi ipak osjete taj božićni duh – rekao je gradonačelnik Kasana i dodao: – S obzirom na mjere, goste pozivamo na pojedinačne posjete. Nažalost, ove godine neće moći popiti kuhano vino ili kavu i pojesti kobasice, ali će šetnjom kroz Lipik sigurno moći doživjeti božićni ugođaj i osjećati se sretno. Za kraj, još jedan poziv: odvojite vrijeme za sebe, obitelj i uživajte u mirisima Božića! Lipik vas čeka!