Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Vrgorac

U predškolski odgoj uloženo 10 milijuna kuna, osam milijuna je bespovratno

Vrtić je obnovljen novcem EU
1/10
Foto: Grad Vrgorac
DV "Pčelica" u potpunosti je energetski obnovljen, omogućen je dvosmjenski rad vrtića, nabavljaju se nove didaktičke igračke, obnovljeno je dječje igralište te opremljeno modernim spravama i antistres podlogom

Primanjem nagrađivanih učenika Osnovne škole „Vrgorac“ i Srednje škole Tina Ujevića Vrgorac, te svečanim otvaranjem obnovljenog područnog odjela Dječjeg vrtića "Pčelica" u Dusini, u ponedjeljak je počeo program obilježavanja Dana grada Vrgorca. Jedino ulaganjem u kvalitetan predškolski odgoj i daljnje obrazovanje mladih možemo osigurati svijetlu budućnost našeg kraja. 

Prijam Župan nagradio najbolje učenike i njihove mentore

Foto: Grad Vrgorac

Otvaranjem područnog odjela Dječjeg vrtića "Pčelica" u Dusini zaokružena je godina obnove i potpune modernizacije predškolskih ustanova u gradu Vrgorcu. Uz pomoć sredstava iz fondova EU, DV "Pčelica" je u potpunosti energetski obnovljen, omogućen je dvosmjenski rad vrtića zbog lakšeg balansiranja obiteljskog i poslovnog života mladim roditeljima, nabavljaju se nove didaktičke igračke, obnovljeno je dječje igralište te opremljeno modernim spravama i antistres podlogom, te je sada u potpunosti obnovljen područni odjel u Dusini. Vrijednost navedenih ulaganja u predškolski odgoj iznosi oko 10 milijuna kuna, od čega je osam milijuna kuna iskorišteno iz bespovratnih sredstava.

Gradonačelnik Ante Pranić primio je 13 srednjoškolskih i pet osnovnoškolskih učenika i učenica sa svojim mentorima, koji su ostvarili zapažene rezultate na državnim natjecanjima iz povijesti, logike, nogometa i ekološkog razvoja. Za trud i zalaganje poklonio im je tablet uređaje i sportske torbe, te zahvalio mentorima na trudu kojeg svakodnevno ulažu u budućnost našeg kraja.

Općina na otoku Ugljanu mnogo ulaže u demografske mjere U Preku otvoren obnovljeni dječji vrtić, svi osnovci idu u jednu smjenu

Foto: Grad Vrgorac

Osim ulaganja u predškolski odgoj, Grad Vrgorac želi dodatno motivirati i pomoći daljnji razvoj mladih, te je u prošloj godini pokrenuo projekt „Znanjem za Vrgorac“ u kojem je povećan broj stipendija za srednjoškolske i studentske uzraste, sufinancirana nabava školske opreme za učenike od I. do IV. razreda osnovne škole, nagrađuju se učenici i mentori za vrhunske rezultate na državnim natjecanjima, te se nagrađuju diplomski i doktorski radovi koji rješavaju problematiku ili analitički obrađuju teme od važnosti za grad Vrgorac (komunalna infrastruktura, turizam, razvoj grada, razvoj mladih,… ).

Otvorene su i mogućnosti sufinanciranja osnovnoškolskih i srednjoškolskih programa, putem kojih je Osnovna škola „Vrgorac“ ostvarila mogućnost sufinanciranja asistenta u nastavi za djecu s posebnim potrebama, dok je Srednja škola Tina Ujevića uspješno organizirala prvo debatno natjecanje u Vrgorcu i pokrenula novu obrazovnu aktivnost za srednjoškolske uzraste. Također je sufinanciran i  ERASMUS + program sa 30.000 kn koji je u Vrgorcu okupio 28 učenika osnovnoškolskog uzrasta i njihove mentore iz četiri strane zemlje s ciljem razmjene znanja.

Foto: Grad Vrgorac

Izdvajanja općine Vir Na programe socijalne i pronatalitetne politike ide 10 posto proračuna