Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Kreće se s izradom projektne dokumentacije

U RCGO Šagulje ide otpad iz dijela županije

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Župan Ivo Žinić kaže da ga stručnjaci uvjeravaju kako odvožnja otpada neće poskupjeti

Župan Ivo Žinić nazočio je potpisivanju Ugovora za usluge izrade studijsko-projektne dokumentacije za potrebe provedbe cjelovitog sustava gospodarenja komunalnim otpadom na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i dijela Sisačko-moslavačke županije kroz projekt Regionalnog centra za gospodarenje otpadom (RCGO) Šagulje u svrhu sufinanciranja sredstvima EU.

Potpisani ugovori za izradu studijsko-projektne dokumentacije Gradnjom centra Šagulje uspostavit će se cjelovit sustav gospodarenja otpadom

RCGO Šagulje d.o.o. trgovačko je društvo u vlasništvu Brodsko-posavske (51%), Požeško-slavonske (24,5%) i Sisačko-moslavačke županije (24,5%) koje će upravljati radom RCGO Šagulje u Novoj Gradiški čime bi se završio postupak uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u ovom dijelu RH. U Šagulje će se odvoziti otpad s područja 11 općina i gradova Sisačko-moslavačke županije.

TRI POBJEDNIKA U Sunji održano državno natjecanje u oranju

– Vjerujem da će studija isplativosti dokazati da će i dva najveća grada u županiji ovdje odlagati otpad. U SMŽ-u nemamo nijedan Centar, takav je plan države otprije nekoliko godina i pokazatelji su pokazali da je ovakvo rješenje kao optimalno. Očekujemo da ćemo vrlo brzo dobiti dokumentaciju i aplicirati na fondove za gradnju. Sve nas zanimaju troškovi, hoće li cijena odvoza otpada biti veća zbog ovoga, jer znamo da su udaljenosti velike, od Dvora ima više od 150 km, a otpad se treba prevesti. Stručnjaci nas uvjeravaju da cijena ipak neće biti veća nego što danas plaćamo – rekao je župan Ivo Žinić.