Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
MJESEC HRVATSKE KNJIGE

U ritmu čitanja: Radionica oduševila najmlađe čitače

1/7
Foto: Grad Biograd na Moru
Bilo je to svojevrsno iskustvo za mališane koji su se trudili i marljivo pomagali voditeljici u realizaciji ovog programa, jer uz samu pomisao na glazbu nameće se još jedna uz nju usko vezana tema a to je ples

Pod nazivom "U ritmu čitanja" u Gradskoj knjižnici grada Biograda na Moru odvija se niz prigodnih događanja za djecu i odrasle kojima se obilježava "Mjesec hrvatske knjige". 

napunjena novim slikovnicama Koprivničke Knjigokantice opet u funkciji

Tim povodom Odjel za djecu i mlade upriličio je niz druženja s najmlađima, posjete knjižnici, upoznavanje s knjigama, besplatnom upisninom i slično, a tu su i uvijek rado posjećene kreativne radionice. Tako je i radionica za najmlađe, točnije predškolce, pod nazivom "Piši, riši, pleši!" očito bila pun pogodak. 

Foto: Grad Biograd na Moru

Naime, mješovita skupina mališana biogradskog dječjeg vrtića posjetila je radionicu i u sklopu programa s voditeljicom Kristinom Barbaroša slušala i  učila o glazbi, zvucima, instrumentima i načinima da se prepozna. Jer glazba je na svakom mjestu i svuda oko nas, a neki tvrde da je i u nama, samo ju treba znati pronaći u sebi, osjetiti…

Bilo je to svojevrsno iskustvo za mališane koji su se trudili i marljivo pomagali voditeljici u realizaciji ovog programa, jer uz samu pomisao na glazbu nameće se još jedna uz nju usko vezana tema, a to je ples. 

Foto: Grad Biograd na Moru

Kako bi se lakše približili toj temi poslužila je priča o žirafi, jer kako priča kaže Žirafa Žiro bješe visok, vrata dugačka i vitka. No koljena mu bjehu klimava, a noge tanke ko' pritka. Stoga ne čudi što su mu se svi rugali kada odluči naučiti plesati….Priču je valjalo odslušati do kraja, te na koncu svoja zapažanja i spoznaje nacrtati, što mališanima biogradskog vrtića i nje bilo teško jer su crteži bili više nego dobri. Sve u svemu poučno, zanimljivo i zabavno druženje koje će za sve njih bez sumnje ostati u lijepom sjećanju.