Izbornik
Naslovnica Županije
Okončan projekt “Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje”

U “sigurnoj kući” podrška za jedanaest žrtava nasilja

PROJEKTOM je riješen smještaj za žrtve nasilja i za dvije osobe s invaliditetom
Foto: Kristijan Toplak

U studenom 2020. godine Virovitičko-podravska županija bila je jedna od šest županija koja nije imala “sigurnu kuću” za smještaj žena žrtava nasilja i žena žrtava nasilja u obitelji. Ugovor o provedbi europskog projekta “Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje”, vrijedan 10,015.896 kuna, preuzeo je tada župan Igor Andrović, a Virovitičko-podravska županija prva je od šest županija završila taj projekt.

U sklopu projekta, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, održano je sedam edukacija, a VPŽ je konačno dobio sigurnu kuću.

– Žrtve obiteljskog nasilja iz naše županije bile su smještene u sigurnim kućama diljem Hrvatske. Ovim projektom ostvareni su uvjeti za smještaj žena žrtava nasilja kako bi dobile osnaživanje, podršku i savjetovanje. Riječ je o trajnom rješenju osiguranog smještaja za 11 korisnica, kao i za dvije osobe s invaliditetom, što je izuzetno važno – rekla je županijska pročelnica Melita Sirovica.

Napravljena je i nova zgrada u kojoj je sanitarni čvor s blagovaonicom, suvenirnica, uređen je poluotvoreni liturgijski prostor u etno stilu, napravljen je i novi križni put, dok je u sredini veliki brončani kip Gospe Marijansko svetište na Šumanovcima kod Gunje Monografija, pjesme, glazba i cijeli program za 650 godina svetišta Obišli su zgradu Pučkog otvorenog učilišta, zgradu suda i četiri stambene zgrade u Ulici bana Josipa Jelačića. Župan Kožić zahvalio je Vladi na mogućnosti korištenja decentraliziranih sredstava za obnovu zgrada javne namjene Sanacija zgrada, prometnica i infrastrukture Obnova nakon potresa odvija se prema zacrtanom planu Prema gradskim vijećnicima idemo s prijedlogom dokapitalizacije Cibalije s ciljem da klub bude na nuli i da ubuduće stabilno funkcionira s onim sredstvima koja dobije od Grada, uz ona koja sam uprihodi, rekao je Bosančić Simbol Vinkovaca Preporod Cibalije: Ljubavi treba biti, ali ona košta. Idemo u obnovu kluba